València i el xicotet comerç s'unixen per reactivar l'economia després de la dana:“esta campanya de Nadal és la supervivència de l'ocupació”
Sota el lema ‘Nadal Solidari’, l'Ajuntament de València s'unix amb les diferents entitats comercials per a fomentar la solidaritat mitjançant la compra de productes de quilòmetre zero
València i les diferents entitats comercials s'unixen en esta data tan assenyalada amb l'objectiu de reactivar l'economia valenciana després de la devastadora dana, sota el lema ‘València Nadal Solidari’. Una campanya enfocada al xicotet comerç, que pretén fomentar la solidaritat mitjançant la compra de productes de quilòmetre zero.
Per primera vegada, el dia 4 de desembre, després de l'encesa de llums com a tret d'eixida, l'Ajuntament de València junt a CEV València, Confemercats, Comerciants del Centre Històric, el sector turístic i servicis, gremis centenaris i artesans, començaran de manera conjunta esta campanya per a fomentar les compres nadalenques en els comerços de proximitat.
Així ho ha anunciat este dimarts l'alcaldessa de València, María José Catalá, qui ha destacat que “el nostre objectiu és recuperar l'economia i que la gent entenga que esta dana ha sigut molt dura per a tots, però hem de fer una gran esforç per a fer ressorgir el comerç”.
Tal com ha lamentat Catalá, “la dana ha causat durant les últimes setmanes caigudes entre el 50% i el 80% en la facturació”, i per això realitzar la campanya de Nadal dins del context de la dana, “no és cap frivolitat, esta acció és la supervivència de l'ocupació a la ciutat de València, es tracta de celebrar Nadal però sobretot de mantindre llocs de treball”.
En este sentit, Catalá ha destacat que “València té una gran responsabilitat”, que és “tirar del carro de l'economia de l'àrea metropolitana i de la ciutat de València”, “només si tirem d'eixe carro podrem ajudar a tots els pobles, eixa suma de xicotetes accions és el que conforma el Nadal Solidari”, ha afegit.
D'altra banda, la il·lustració de la campanya fa una al·lusió directa a la gastronomia valenciana, el xicotet comerç, i a les senyes d'identitat pròpies del territori, com per exemple l'espolí. “Una joia de Ramón Pla on Melchor, Gaspar i Baltasar ens envien el missatge que en els comerços de València trobem regals d'una qualitat excel·lent, idees estupendes, artesania, bon producte, amabilitat i quilòmetre zero”, ha destacat María José Catalá.
Quant a les crítiques que han sorgit els últims dies per la col·locació de llums i arbres de Nadal, l'alcaldessa ha apuntat que “no és perquè siguem insensibles al drama que ha esdevingut, el fem perquè l'economia de la ciutat ens el demana, ens demana que fem campanyes de consum, ja que no hi ha millor manera de ser solidari que ajudar al xicotet comerç”.
Així mateix, la primera edila ha posat l'accent que“és el moment de la reconstrucció, física i emocional, de la regeneració comercial i la solidària, una campanya que té per objectiu generar il·lusió i esperança, que servisca per a impulsar el petit i mitjà comerç tradicional, l'activitat dels mercats municipals, els gremis i sectors productius de la ciutat i de l'àrea metropolitana”.
Respecte a les ajudes dirigides al comerç després de la riuada, Catalá ha recordat que “divendres passat, l'Ajuntament va aprovar una primera partida de 4 milions d'euros per a ajudes directes al comerç, l'hostaleria, els autònoms i les empreses que desenrotllen l'activitat en les pedanies del sud de la ciutat”. Segons l'alcaldessa, “és un primer paquet d'ajudes i no serà l'últim perquè no volem deixar a ningú arrere”.