València rehabilitarà més de 700 habitatges en Tres Forques i Campanar
Es tracta d'habitatges particulars dels blocs populars Verge dels Desemparats i Tendetes
“Gràcies a l'impuls dels fons europeus de reconstrucció i al suport de l'Ajuntament i de la Generalitat, hui fem un pas de gegant en la recuperació dels barris”. Amb estes paraules, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat este dimarts la importància de l'aposta del Consistori i dels governs estatal i autonòmic per la rehabilitació dels habitatges i la disponibilitat d'espais dignes per a ser habitats per les persones i les famílies. “A València –ha explicat l’alcalde- tothom veu el treball de recuperació d'espais que estem impulsant, en places i zones renaturalitzades; però, encara que es veja menys, estem treballant igualment en tots els barris, sobretot en els més populars”. Precisament hui, s'han signat els acords que permetran rehabilitar 729 vivendes particulars dels blocs populars Mare de Déu dels Desemparats i Tendetes, als barris de Tres Forques i Campanar.
L'alcalde de València, Joan Ribó, junt amb el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha participat hui en la signatura dels acords bilaterals del programa d'ajudes de la Generalitat a les actuacions de rehabilitació de barris a càrrec dels fons europeus Next Generation. Es tracta, tal com ha assegurat Ribó, d’un “dia important per a València, i també per a molts pobles del país; però, sobretot, important per a les persones que viuen en barris que han perdut part de l'habitabilitat de la qual van gaudir fa dècades”. En total, són 23 municipis de la Comunitat Valenciana els que han signat este acord bilateral, que permetrà destinar 142.848.665 euros a la rehabilitació de barris vulnerables, la qual cosa millorarà la situació dels residents de 7.158 habitatges de tot el territori.
Este acord suposa la concessió d'ajudes per al desenvolupament d'actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya (2021-2026) finançat per la Unió Europea, a través dels fons Next Generation.
L'Ajuntament de València aportarà el 30 per cent del cost total en cadascuna de les actuacions, és a dir, prop de 10 milions d'euros en total, entre els anys 2023 i 2026, “en una mostra contundent per la recuperació de la ciutat construïda que millorarà la qualitat de vida de quasi 2.000 habitants i oferirà treball a les empreses de construcció sense necessitat de més sòl”, ha subratllat l'alcalde. De fet, Ribó ha destacat l’efecte més acusat del pas del temps en determinats blocs de vivendes socials destinades a les classes més humils. “Per això, ara, després de molts anys, amb l'impuls dels fons europeus de reconstrucció i la decidida aposta de l'administració autonòmica i dels diferents ajuntaments, fem un pas de gegant en la recuperació d'estos barris”, ha afirmat l'alcalde. Això suposa que quasi 2.000 persones es beneficiaran directament d'estes iniciatives de millora, “a més de l'impuls que tindrà este programa de regeneració en la creació d'ocupació”, ha afegit Joan Ribó.