Sagunt demana que l'AP-7 s'asfalte amb material fonoabsorbent per a reduir el soroll
També sol·liciten pantalles per a frenar la contaminació acústica al municipi
El Ple de l'Ajuntament de Sagunt va aprovar per unanimitat dijous passat, en la seua sessió ordinària corresponent al mes de maig, instar el Govern estatal que instal·le pantalles acústiques en l'autopista AP-7 al seu pas pel municipi i que, en futures repavimentacions del traçat, s'utilitzen aglomerats fonoabsorbents que ajuden a reduir el soroll, les vibracions i la contaminació acústica.
La proposta, que va ser presentada pel Grup Municipal Compromís i defensada pel regidor Pepe Gil, va eixir avant amb el vot favorable unànime de tots els grups polítics de la Corporació.
D'altra banda, se sol·licitarà també a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana que done suport a la petició del Consistori davant la Demarcació de Carreteres del Ministeri de Foment –que posseïx les competències en este àmbit– i també se suggerirà que els materials fonoabsorbents s'utilitzen sempre que es tracte de carreteres o vials que passen prop de col·legis o nuclis urbans.
En este sentit, la part argumentativa reivindica la demanda de la instal·lació de pantalles. «És moment que l'Ajuntament de Sagunt, responsable primer del benestar de la seua ciutadania, torne a demanar a la Demarcació de Carreteres del Ministeri aquestes necessàries barreres acústiques en tota l'àrea pròxima a l'autopista, especialment en la zona de Sant Cristòfol», reclama el text, on es recorda, a més, que segons la Llei del Soroll i en relació a les infraestructures viàries és competència del Ministeri de Foment, a través d'esta demarcació, «dur a terme les accions necessàries amb la condició de pal·liar els efectes que la contaminació acústica causa a la ciutadania de Sagunt a casusa de la proximitat de l'AP-7 amb el nucli urbà».
«A la nostra ciutat moltes persones pateixen diàriament aquesta molèstia. Algunes d'elles són xiquets i xiquetes i persones amb necessitats especials que assisteixen al Col·legi d'Educació Especial i al Centre d'Ocupació de Sant Cristòfol», s'assenyala en la motivació de l'acord plenari, que també explica com «els nivells de soroll en dies de més vent són extraordinàriament alts» i això «afecta a tota la població».
Així mateix, i amb la finalitat d'evitar sorolls i vibracions que impliquen molèstia, risc o malestar per a les persones així com efectes negatius sobre el medi ambient, s'anunciava la «intenció» de l'Ajuntament de Sagunt d'incorporar en noves repavimentacions dels carrers aglomerats asfàltics que siguen capaços d'absorbir part d'eixe soroll i eixes vibracions que produïxen els vehicles al seu pas.
L'acord també contempla remetre al Ministeri i a la Conselleria una còpia del Pla Acústic Municipal «per a que el tinguen en consideració» a l'hora d'adoptar futures mesures en este sentit així com traslladar-los la unanimitat aconseguida per la Corporació i el text de la proposta.