La Regidoria de Cultura i la Federació d'Associacions de Veïns de València creen sinèrgies per a millorar la realitat cultural
La regidora de Cultura, Glòria Tello, s’ha reunit este matí amb la Federació d’Associacions de Veïns de València per a intercanviar opinions sobre la realitat cultural de la ciutat. Els temes tractats s'han centrat en la necessitat d'equipar els nostres barris d’infraestructures culturals, de descentralitzar i d’acostar la cultura a la ciutadania i per a crear sinèrgies en la recerca de minimitzar les molèsties que ocasionen els canvis de denominació dels carrers afectats per la Llei de la Memòria Històrica.
Tello ha pogut conéixer de la mà dels veïns i veïnes les necessitats en matèria d’infraestructures culturals als barris, especialment als perifèrics, i ha oferit la seua col·laboració per a abordar conjuntament mesures que pal·lien esta “trista realitat heretada”.
“Malauradament València no estava gestionada com una ciutat de barris i en matèria de cultura no era diferent, eixa és la raó que explica que València siga possiblement una de les ciutats espanyoles que compta amb menys dotacions culturals als barris. Nosaltres des de Cultura hem sol·licitat ja l’adjudicació d’alguns immobles de propietat municipal per a dotar, en una primera fase, els barris dels Orriols i el Cabanyal, per a adequar-los i donar-los un ús cultural” ha declarat la regidora.
Tello ha informat també els veïns de totes les accions que en matèria de descentralització dels esdeveniments culturals s’estan fent des de l’àrea de Cultura. Enguany, per primera vegada, tant el festival de Jazz com el Certamen Internacional de Bandes de Música han celebrat concerts en diferents barris de la ciutat i s’ha organitzat el cicle Música al carrer, en col·laboració amb la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (COSOMUVAL) que es va inaugurar justament fa escassos dies.
La regidora ha senyalat que “per a nosaltres dur la cultura als barris és una prioritat d’esta legislatura; hem començat amb la música, a través del certamen de bandes, el Festival de jazz i el cicle de música al carrer, però tenim em marxa grans projectes que tenen els barris com a protagonista i que presentarem en breu”.
A més, ha afegit que “la cultura és un element vertebrador potentíssim i nosaltres volem una ciutat cohesionada, vertebrada i que no discrimine els veïns i veïnes en funció del barri on residisquen. És per això que poder sumar esforços per a caminar en pro de la igualtat d'oportunitats, en este cas culturals, és una prioritat de la meua gestió”.
Respecte del canvi dels noms d’alguns carrers afectats per la Llei de Memòria Històrica, Gloria Tello ha demanat a la Federació col·laboració per a minimitzar les molèsties als veïns i veïnes i els ha comunicat que des de l’Ajuntament ja s’està treballant per a buscar fórmules que faciliten el canvi. “La Llei de Memòria Històrica està per complir-se i nosaltres l’anem a complir, però amb intenció de minimitzar molèsties estem treballant transversalment amb altres servicis per tal de trobar la manera que els canvis afecten, com menys millor, la vida quotidiana del veïnat i dels comerciants.”
La regidora de Cultura, Glòria Tello, i la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns, Mª José Broseta, han valorat positivament esta reunió i s’han emplaçat a futures trobades per a continuar col·laborant.