elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El regidor de Sanitat, José Gosálbez, assegura que “defendre el dret a la vida és el més progressista”

El regidor de Sanitat, José Gosálbez, assegura que “defendre el dret a la vida és el més progressista”
  • La Regidoria de Sanitat ha organitzat la I Trobada en Defensa de la Vida Ciutat de València

MÉS FOTOS
El regidor de Sanitat, José Gosálbez, assegura que “defendre el dret a la vida és el més progressista” - (foto 2)
El regidor de Sanitat, José Gosálbez, assegura que “defendre el dret a la vida és el més progressista” - (foto 3)

La Regidoria de Sanitat ha organitzat la “I Trobada en Defensa de la Vida Ciutat de València”, en el marc de la iniciativa de l'organització Provida, que celebra cada 25 de març el “Dia Mundial del xiquet per nàixer”. El regidor de Sanitat, José Gosálbez Payá, ha sigut l'encarregat de conduir la jornada en la qual quatre professionals de diferents àmbits han analitzat “el dret a la vida des del punt de vista jurídic, mèdic i sociològic”, ha explicat l'edil.

Tal com ha subratllat Gosálbez, “esta primera edició ha sigut una jornada de suport a la vida, al dret fonamental que tenim reconegut des de 1948 tots els éssers humans”. El regidor ha destacat que “l'aforament ha estat complet amb un grup molt nombrós de joves i de persones adultes”.

La jornada ha començat amb la intervenció del catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València Carlos Flores Juberías, “qui ha realitzat una exposició des del punt de vista jurídic. Seguidament, la directora de Departament de Medicina i Cirurgia de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Betlem Merck Navarro, ha intervingut des d'un punt de vista mèdic. I el vessant de caràcter ètic i sociològic ha estat a càrrec del professor de Bioètica i adjunt al Vicerectorat d'Investigació de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Emilio García Sánchez, qui ha exposat que l'ètica sosté dos béns bàsics que són el de la vida i el de la salut”, ha explicat el regidor de Sanitat.

També ha intervingut la presidenta de Redmadre, Fundació de suport davant els embarassos no desitjats, Pilar Ferrís Beltran, qui ha afirmat que “els fills són un bé social i material, i ajudar les dones en la maternitat és un bé comú”. El regidor José Gosálbez ha assegurat que “jornades com esta ens ajuden a entendre el dret a la vida en molts dels seus àmbits: des del punt de vista mèdic, jurídic sociològic, i de la realitat del dia a dia d'esta situació”.

Conclusions de la jornada

Gosálbez ha recalcat que d'esta jornada s'extrauen conclusions com que “l'avortament no és un dret constitucional i no està en la Constitució; que la vida és un bé fonamental; i que el nostre objectiu és la protecció d'esta. I per això diem sí a la vida i no a la cultura de la mort, perquè tindre fills és el més meravellós que hi ha, i no jutjarem les dones que avorten; les secundarem”. “Però que el més important que tenim és la vida i per això no cal tindre por de defendre-la. Això és un sí rotund a la vida i no a la cultura de la mort”, ha assegurat.

La sessió ha conclòs amb l'actuació de la Coral de Majors de l'Ajuntament. El delegat de Sanitat i Consum ha subratllat “l'èxit esta primera edició, com ho serà en futures edicions”, ha afegit. Finalment, Gosálbez ha recordat que des de la Regidoria de Sanitat i Consum “es volen llançar activitats que abasten un ampli ventall de la cura de les persones, d'una banda llançant i promocionant el coneixement i respecte als drets dels consumidors, tal com es va fer en la passada campanya del 15 de març; o llançant campanyes en matèria de seguretat alimentària i control de plagues”.

Pujar