elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

12 persones en situació d'exclusió finalitzen el curs de manteniment i rehabilitació de vivendes

12 persones en situació d'exclusió finalitzen el curs de manteniment i rehabilitació de vivendes

    La regidora d'Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, ha assistit este matí a la cloenda del curs de Mantenidor/a i Rehabilitador/a d'Habitatges» d'enguany, en què han participat 12 persones en situació d'exclusió. L'alumnat ha cobrat una beca mensual per la realització del curs i huit dels estudiants seran contractats per fer treballs de rehabilitació i condicionament d'habitatges d'usuaris dels servicis socials municipals. En els últims tres anys, un total de 36 persones s'han beneficiat d'esta acció formativa.

    «Es tracta d'un dels programes d'inserció més potents de l'Ajuntament per la seua triple vessant: formativa, laboral i de dignificar les condicions dels habitatges de les persones amb menys recursos», ha explicat l'edil, qui ha animat «totes les persones que tinguen necessitats de reformes urgents perquè es posen en contacte amb el seu centre municipal de servicis socials per poder sol·licitar-ho».

    El programa, dut a terme en col·laboració amb la Fundació Apip-Acam, inclou una formació de 368 hores i posterior contractació per sis mesos per realitzar xicotetes reparacions en habitatges de famílies amb escassos recursos econòmics ateses pels servicis socials municipals, especialment vivendes de persones majors.

    Enguany es contraran huit alumnes, dos d'ells dones. Al llarg de les tres edicions, s'han contractat un total de 24 persones. «D'esta manera, aconseguim, d'una banda, formar i donar possibilitats d'ocupació a persones en situacions delicades. I s'aconseguix també que altres persones amb escassos recursos, sobretot gent gran, obtinguen servicis gratuïts de reparació de tot tipus», ha assenyalat Lozano.

    La majoria dels beneficiaris de les rehabilitacions és gent de més de 61 anys: el 48 % en el període 2015-2016 i el 56% en 2016-2017. «Un dels objectius del projecte és aconseguir la permanència de la gent gran a casa. És molt important facilitar els servicis i les adaptacions necessàries que els permeten continuar residint a la seua llar, si és així ho desitgen i poden fer-ho», ha indicat la regidora.

    «Estes xicotetes reparacions faciliten la mobilitat i permanència a la llar de la gent gran, afavorixen l'estalvi social en retardar el cost per ingressos en residències assistides, reduixen les peticions de recursos assistencials, mitiguen la degradació dels habitatges i eviten possibles accidents», ha afegit Isabel Lozano. Pel que fa a la tipologia de les intervencions, se centen en arranjaments, com ara la substitució de la banyera per plat de dutxa; la millora i substitució de mobiliari de cuines, portes i finestres o millores en sistemes d'electricitat, fontaneria i pintura.

    Segons l'edil, «amb este pla els alumnes aconseguixen acostar-se al mercat laboral, com a instrument d'inclusió social, ja que la major part d'ells mai havia tingut una contractació laboral reglada. Els alumnes de les dos anteriors edicions van fer una valoració molt positiva del procés de formació, ja que van adquirir coneixements que no tenien i els va permetre adquirir hàbits per a la seua inclusió social i laboral. Tots els alumnes contemplen poder dedicar-se a esta professió després del seu pas pel programa».

    Pujar