elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El personal municipal rep formació per a atendre situacions d'urgència vital

El personal municipal rep formació per a atendre situacions d'urgència vital
  • La regidora Lluïsa Notario ha assistit a un simulacre en Tabacalera, en el marc de la Setmana Mundial de Conscienciació davant la Parada Cardíaca

MÉS FOTOS
El personal municipal rep formació per a atendre situacions d'urgència vital - (foto 2)
El personal municipal rep formació per a atendre situacions d'urgència vital - (foto 3)
El personal municipal rep formació per a atendre situacions d'urgència vital - (foto 4)

L'Ajuntament de València, en col·laboració amb el Servei d'Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana (SESCV), ha organitzat este matí un simulacre d'actuació davant una urgència vital, que s'ha desenvolupat al pati de l'edifici municipal de Tabacalera. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha assistit a esta activitat, que forma part de la campanya de sensibilització amb motiu de la Setmana Mundial de Conscienciació davant la Parada Cardíaca.

Tal com ha explicat Notario, "les polítiques de prevenció dels riscos laborals i la promoció d'hàbits saludables, entre altres, són eixos fonamentals del govern de Joan Ribó per a previndre els accidents laborals i garantir espais de treball segurs per al personal municipal”. La delegada ha subratllat “la contínua baixada de la sinistralitat, que ens situa en la xifra més baixa des que es recullen estes dades, i que és la millor demostració del treball que estem fent”.

L'objectiu de la simulació ha estat “donar informació i formació per a realitzar el massatge cardíac, tant a la ciutadania com al personal municipal". Es tracta d'un exercici nou que busca conscienciar de la importància que té per a la supervivència el reconeixement d'una situació de parada cardiorespiratòria (PCR), l'alerta als equips d'emergències (112) i l'inici precoç del massatge cardíac amb l'ús del desfibril·lador extern automàtic (DEA): una simulació de la cadena de supervivència en relació amb l'assistència a la parada cardíaca extrahospitalària en un entorn laboral municipal.

En simulacre efectuat, en què han participat els metges del Servici de Salut Laboral de l'Ajuntament i el SAMU, ha consistit en l'auxili d'un treballador del centre que suposadament sentia dolor toràcic i entrava en parada cardiorespiratòria. Els companys han identificat la situació de PCR, han alertat l'equip mèdic del centre i al 112 i, alhora, han localitzat un DEA i han iniciat la maniobra de ressucitació bàsica (massatge cardíac) i descàrrega. Seguidament, ha arribat l'equip d'emergències del SAMU, que ha continuat amb la reanimació cardiopulmonar (RCP) i, després d'aconseguir el retorn a la circulació espontània, s'ha procedit a l'evacuació de la persona afectada a un centre hospitalari.

La regidora Lluïsa Notario ha recordat que “les malalties cardiovasculars constituixen, segons les estadístiques de mortalitat, la primera causa de mort en el món. I nosaltres, tal com estipula la normativa autonòmica, comptem amb desfibril·ladors en tots els centres municipals que la Llei preveu; i així mateix hem format ja més de 300 treballadors i treballadores”.

“Sabem que la utilització a temps del massatge cardíac i del desfibril·lador salva vides. De fet, tenim l'experiència d'un company que es troba ara fantàsticament gràcies a la ràpida intervenció de l'equip mèdic de Salut Laboral”, ha afegit la regidora, i ha conclòs destacant la importància de “jornades com estes, que ens recorden que en situacions similars tots i totes podem salvar una vida si tenim els coneixements necessaris”. L'acte ha comptat també amb l'assistència de la directora del SESCV, Begoña Arcos, i el subdirector mèdic de Formació i Qualitat del SESCV, Rafael Romero.

Pujar