elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oberta la convocatòria d'accés a la infraestructura Artemisa per a càlculs en Intel·ligència Artificial

Oberta la convocatòria d'accés a la infraestructura Artemisa per a càlculs en Intel·ligència Artificial

    L'Institut de Física Corpuscular (IFIC, UV-CSIC) acaba d'obrir una nova convocatòria d'accés a la infraestructura Artemisa, una instal·lació de computació d'alt rendiment per a càlculs en Intel·ligència Artificial. Dirigida a grups científics d'universitats i organismes públics d'investigació espanyols, el termini per a la recepció de propostes és del 8 de gener al 5 de febrer de 2025.

    Artemisa (Artificial Environment for ML and Innovation in Scientific Advanced Computing) aprofita l'experiència i les capacitats del seu centre de càlcul, que alberga un dels nodes dedicats a la xarxa de computació (Grid) de les dades obtingudes per l'experiment ATLAS del Gran Col·lisionador d'Hadrons (LHC) del CERN, el major accelerador de partícules del món.

    Aquest sistema de càlcul d'altes prestacions compta amb 23 servidors que allotgen processadors NVIDIA GPU Volta V100, especialment adequats per a realitzar els càlculs més avançats en Intel·ligència Artificial. També té 11 servidors amb una GPU NVIDIA Ampere A100 i un servidor amb 8 GPUs del mateix model, així com un sistema d'emmagatzematge de dades i CPUs d'última generació.

    Els grups de recerca d'universitats i organismes públics d'investigació espanyols interessats a accedir a l'ús de la infraestructura podran sol·licitar-ho, fins al pròxim 5 de febrer, en la web d’Artemisa. Les sol·licituds seran avaluades per un comité que tindrà en compte l'interés científic de les propostes, l'historial del grup proponent, l'adequació dels càlculs a l'ús dels recursos d'Artemisa, en particular la utilització de la Intel·ligència Artificial, i les disponibilitats de la infraestructura, a més de l'impacte social de la recerca, especialment si els objectius del projecte estan arreplegats en la matriu de prioritats de la RIS3 de la Comunitat Valenciana.

    Artemisa està cofinançada per la Unió Europea i la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana a través del projecte IDIFEDER/2018/048 del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de la Comunitat Valenciana. Amb el suport del Ministeri MCIU amb fons de la Unió Europea NextGenerationEU (PRTR-C17.I01) i la Generalitat Valenciana (ASFAE/2022/024).

     

    Pujar