elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Las Naves impulsa amb l'IES Malilla de València una APP que detecta música masclista

Las Naves impulsa amb l'IES Malilla de València una APP que detecta música masclista

    Las Naves impulsa amb l'Institut d'Educació Secundària Malilla una aplicació per a dispositius mòbils, app, que permetrà detectar cançons masclistes automàticament i guardar-les en una base de dades municipal que pertanyerà a un futur observatori.

    Amb esta aplicació mòbil, el Centre d'Innovació Urbana de l'Ajuntament de València, Las Naves, recull i amplia la iniciativa de l'alumnat d'este institut -en concret el de Filosofia de 4art d'ESO- qui, a través de la plataforma Change.org, ha iniciat una petició per a la creació d'un Observatori Valencià contra la Música Misògina.

    Esta iniciativa de l'alumnat de l'IES Malilla ha començat encetant una campanya en l'esmentada plataforma per a crear l'observatori dirigit al control de la difusió dels missatges misògins a través de plataformes digitals o cadenes de radio convencionals. Ara, Las Naves se suma a esta iniciativa amb la proposta de creació de l'aplicació mòbil, la qual podria estar inclosa com una funció més de l'APP València ja existent.

    Segons ha explicat el regidor d'Innovació, Jordi Peris, esta aplicació «funcionarà de manera similar a Shazam, una aplicació que detecta cançons per a identificar-les automàticament. En l'APP que impulsarà Las Naves, els temes que s'identificaran seran aquells que siguen misògins i degraden i humilien a les dones, incitant a més a la violència de gènere». Peris afegeix que l'objectiu final «és que estes cançons puguen estar guardades en una base de dades que formaria part d'eixe Observatori Valencià contra la Música Misògina que el propi alumnat proposa. Es tracta d'una línia de treball que conjuga la innovació, la participació, l'educació i, per damunt de tot, la lluita per la igualtat».

    Els usuaris i usuàries de l'app podran, a més, guardar comentaris amb opinions sobre el tema, on l'han escoltat i consultar el llistat de les cançons detectades. La intenció és que esta aplicació es done a conéixer a través d'una campanya de conscienciació ciutadana, i vaja ampliant-se els seus serveis a vídeos i imatges, així com que la informació que quede registrada en la base de dades municipal es compartisca en la plataforma de dades obertes de l'Ajuntament per a que qualsevol persona la puga consultar com a ferramenta educativa o informativa.

    Per la seua banda, la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha manifestat que el recolzament, el suport i l'impuls a estes iniciatives educatives «és fonamental per a la lluita contra el masclisme. En esta ocasió volem emprar, a més, les noves tecnologies, per a motivar a l'alumnat a que prenga consciencia de la societat en desigualtat en la que encara vivim, de la tremenda cultura masclista a la què estem tots i totes exposades», ha afirmat.

    Pujar