elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’organització del personal i el pla de teletreball permeten a l’Ajuntament garantir servicis essencials i atenció a la ciutadania durant l’Estat d’Alarma

L’organització del personal i el pla de teletreball permeten a l’Ajuntament garantir servicis essencials i atenció a la ciutadania durant l’Estat d’Alarma
  • Luisa Notario i Pere Fuset han agraït l’esforç del personal municipal per poder oferir al veïnat “una resposta excel·lent i àgil en la gestió d’esta situació d’alarma”

La regidora de Recursos i el regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica de l’Ajuntament de València, Luisa Notario i Pere Fuset, respectivament, han fet un balanç “molt positiu” de la resposta organitzativa oferida pel consistori davant l’estat d’alarma i les necessitats de la ciutat. “Tot i l’excepcionalitat del moment, l’Ajuntament ha demostrat que és l’administració més pròxima als veïns i veïnes de València i no ha parat, amb una gestió exemplar de la crisi amb una reacció ràpida i eficaç”, han afirmat.

D’una banda, Notario ha volgut destacar “la reorganització ràpida del personal municipal” per adaptar-se a la nova situació, tant amb treball presencial als servicis municipals essencials, conformats per 2.910 persones en total (un 58 % dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament), com amb les llicències de teletreball, que Fuset ha explicat que estan actives i ja voregen les 2.000. “Són la totalitat de les llicències que han demanat els servicis municipals”, ha explicat Fuset.

“Hem donat una resposta molt ràpida a les directrius que el govern central ens ha fet arribar en les últimes setmanes”, ha posat en valor Notario. “Som l’administració que pot i ha de donar resposta immediata a les necessitats més bàsiques i urgents dels veïns i veïnes de la nostra ciutat, sobretot de les persones més vulnerables”, ha afegit. En este sentit ha explicat que s’han reorganitzat els recursos perquè pogueren realitzar les feines necessàries en condicions de seguretat i ha ressaltat l’adscripció de funcions temporals per part de funcionaris i funcionàries per reforçar servicis essencials com els de Servicis Socials o Envelliment Actiu.

TELETREBALL

Juntament amb eixe treball presencial, el teletreball ha permés continuar molts altres servicis d’atenció a la ciutadania. En este sentit, Fuset ha explicat que el personal tècnic informàtic municipal "ha treballat amb màxima agilitat per aplicar un ambiciós pla d'implantació del teletreball que està ajudant a garantir el funcionament  de l'administració municipal”. En concret, fins a dijous passat “hem atés la totalitat de peticions rebudes pels diferents servicis municipals i, fins i tot, alguns organismes autònoms i entitats vinculades a l'Ajuntament i ja són 1.972 les persones usuàries habilitades amb els dos principals sistemes de teletreball”, unes xifres que s’estima que sobrepassaran en les pròximes hores les 2.000 persones habilitades i que el regidor considera “excel·lents i fruit d'un gran esforç dels treballadors i les treballadores d'Agenda Digital i Administració Electrònica, que mereixen les felicitacions de l'equip de govern”.

En este treball han participat tant membres del SerTIC com de l'Oficina de Ciutat Intel·ligent que, a banda d'estes funcions, “també han desenvolupat ferramentes smartcity, internes i externes, com els Quadres de Comandament o el portal coronavirus.valencia.es, que han contribuït al reconeixement de l'ONU, confiant en l'Ajuntament de València per orientar a les ciutats de tot el món en la resposta tecnològica a la pandèmia”.

Entre els diferents hàbits que el sistema de teletreball està modificant, Fuset ha indicat que a banda de les connexions VPN i els sistemes Citrix, “un dels sistemes informàtics addicionals més demandats és el de videoconferència”. Així des d'Agenda Digital s'ha assistit també a estes necessitats que dijous comptava amb 378 persones usuàries i que, a principis de setmana, ja havien realitzat més de 2.600 sessions amb més de 61.000 minuts de videoconferència.

“Des d'Agenda Digital també hem donat resposta a totes les necessitats tècniques per optimitzar els equips informàtics per al teletreball, per al que s'han habilitat dos sales especials, una a l'edifici principal de l'Ajuntament de València i un altre a les de Tabacalera, on personal informàtic dotat amb EPI ha revisat els equips”, ha explicat. A esta assistència presencial cal sumar  també  el suport tècnic a les persones usuàries en remot, “un servici que també s'ha reforçat, establint torns de matí i vesprada així com canals telemàtics d’atenció als treballadors públics que estan fent ús del teletreball”. En concret, Fuset ha apuntat que “s'han atés una mitjana de 325 consultes telefòniques diàries, amb pics de 350”. A més, ha insistit en que “cal agrair l'extraordinari esforç del personal públic perquè l'Ajuntament de València puga tindre un sòlid sistema de teletreball eficaç en temps rècord”.

Pujar