elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Laura Esparza i Carlos Esteban, Badlands i Toni de l’Hostal completen el cicle Viu, cap estiu sense música

Laura Esparza i Carlos Esteban, Badlands i Toni de l’Hostal completen el cicle Viu, cap estiu sense música
  • El festival ha sigut organitzat per la Valencian Music Association (VAM!)

  • Els concerts tenen un aforament reduït i compleixen totes les mesures de seguretat

  • Entrades a la venda per 10€ en Notikumi

El cicle Viu, cap estiu sense música es reprendrà demà dijous 16 de juliol a la sala 16 Toneladas de València amb l’actuació de Laura Esparza i Carlos Esteban. Un dia després serà el torn de la formació Badlands, mentre que el cantant i guitarrista Toni de l’Hostal s’encarregarà de tancar el festival el dissabte 18 amb la presentació del seu àlbum de debut, Repom. Cal recordar que el Viu va començar el passat 2 de juliol amb la presència de Samuel Reina. La primera setmana d’actuacions es va completar amb Pau Alabajos (divendres 3) i Maluks (dissabte 4).

Amb aquesta iniciativa, la Valencian Music Association (VAM!) vol contribuir a la reactivació de la música en directe, un dels sectors més afectats pel coronavirus. S’ha de tenir en compte que centenars d’espectacles musicals s’han hagut de suspendre o ajornar des del passat mes de març, quan el govern espanyol va decretar l’Estat d’Alarma. En conseqüència, milers de persones (artistes, tècnics, personal de les sales, etc.) van veure greument alterades les seues activitats econòmiques. D’altra banda, el festival també vol impulsar la presència de formacions valencianes damunt dels escenaris.

Protocol de seguretat

Com ja va succeir en la primera tanda de concerts, el local i el públic hauran de seguir les normes fixades per les autoritats sanitàries. Així, l’aforament estarà limitat i els assistents disposaran de cadires i taules per tal de seguir les actuacions. D’altra banda, serà obligatori l’ús de les mascaretes sempre que no siga possible mantenir la distància de seguretat i quan es compartisca espai amb persones no convivents. La sala 16 Toneladas també tindrà a l’abast gel hidroalcohòlic per a la higiene de mans. Els concerts començaran a les 20:00 hores i les portes s’obriran 30 minuts abans. Tanmateix, es recomana acudir amb antelació per tal d’accedir-hi de forma ordenada.

La programació de la segona setmana del Viu

Laura Esparza i Carlos Esteban s’encarregaran d’encetar la recta final del cicle Viu el dijous 16 de juliol. La cantant i l’instrumentista van començar el seu projecte conjunt en 2019 amb cançons que mesclen força i sensibilitat amb un estil íntim i personal. A més de la veu i les línies de guitarra, la seua proposta integra pinzellades d’electrònica. Actualment, el duet presenta el seu primer disc, Mare Natura, format per un conjunt de composicions amb pluralitat de ritmes i harmonies, acompanyades per unes lletres molt emocionals. En la gravació del disc hi van col·laborar Josep Pérez (Ona Nua) i Vera Carrión (Mafalda), entre d’altres músics.

Els sons d’arrel americana assentats en el folk, el country i el bluegrass també seran protagonistes del festival gràcies a la formació Badlands. El sextet valencià, en actiu des de maig del 2014, tornarà així a l’activitat després de presentar el seu últim treball, Tornado, a ciutats com Madrid, Barcelona, Múrcia o Alacant. L’àlbum conté les dues primeres composicions de la banda en castellà (“Tornado” i “Jaulas vacías”). A més, la premsa ha destacat que aquest disc suposa un pas endavant en la trajectòria del grup, amb la introducció de sons més rockers i enèrgics (per exemple, el single “Call Me Fire”) sense perdre la seua essència.

Finalment, Toni de l’Hostal tindrà l’honor de cloure el Viu el dissabte dia 18. Conegut per fer ús d’un valencià particular i pel contingut humorístic de les seues composicions, el cantant i guitarrista de L’Alcúdia (Ribera Alta) interpretarà per primera vegada en directe els temes del seu debut discogràfic, Repom. Produït pel músic Héctor Tirado, qui l’acompanyarà en l’escenari, l’àlbum barreja temes de la tradició folklòrica valenciana (mamelles i culs; les festes de moros i cristians; les taronges; la pilota) amb notes d’intel·lectualitat i friquisme. Cal recordar que aquest treball s’hauria d’haver presentat el passat 3 d’abril a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

Pujar