Una investigadora valenciana, reconeguda pels seus estudis sobre l'ús de la Intel·ligència Artificial i realitat augmentada
Isabel Ferri rep una menció especial en `Ciència i Medicina´ dins dels OpenAwards 2024
La jove valenciana graduada en Enginyeria Informàtica per la Universitat Politècnica de València (UPV) i Màster Universitari en Intel·ligència Artificial, Reconeixement de Formes i Imatge Digital (MIARFID), Isabel Ferri Mollá, ha rebut una distinció especial en la categoria ´Ciència i Medicina´, dins dels premis OpenAwards 2024, pels treballs que està duent a terme per a la seua tesi doctoral, en el grup d'investigació VertexLit de l'Institut Universitari Valencià d'Investigació en Intel·ligència Artificial (VRAIN) de la UPV.
La seua investigació se centra en l'ús de tecnologies d'Intel·ligència Artificial i realitat augmentada per a millorar la independència i qualitat de vida de les persones en la llar.
En concret, el seu objectiu és millorar l'autonomia de persones amb alguna mena de dependència, ja siga per edat o per malaltia, en les primeres etapes de pèrdua cognitiva. I per a aconseguir este objectiu s'utilitzen i adapten arquitectures de xarxes neuronals i tècniques de realitat augmentada per a desenvolupar un sistema que permeta múltiples formes d'interacció, com a text o veu.
El sistema assistirà als usuaris en la realització de tasques quotidianes, mitjançant la informació obtinguda per la interacció del propi usuari i la informació del seu entorn, mostrant la informació d'eixida complementada per realitat augmentada.
Reconeixement als treballs en innovació tecnològica
Els OpenAwards, dels quals ja s'ha celebrat la seua sexta edició, reconeixen i recompensen els projectes, i iniciatives d'innovació tecnològica que més han destacat en els últims mesos i anys. I promouen la notorietat de les empreses, projectes i administracions participants en els premis i valoren el treball realitzat per tots ells.
En el cas d'Isabel Ferri Mollá, és el propi jurat el que concedix esta menció especial en “Ciència i Medicina” que reconeix contribucions significatives en estos àmbits. I s'atorga pel seu destacable paper en el sector i en reconeixement a la seua implicació i suport, foment i compromís en l'àmbit de la innovació i la transformació digital. I en el qual també s'ha tingut en compte el tema de la seua tesi i treballs previs amb el sector de la diversitat funcional i la dependència.
Estos premis han sigut atorgats en el marc de l'OpenExpo Europe 2024 que es va celebrar recentment a Madrid. L'esdeveniment va reunir experts en tecnologia, innovació i transformació digital de tota Europa per a compartir els seus coneixements i experiències. En esta edició, la Intel·ligència Artificial (IA) ha sigut el focus central com a aglutinador d'altres tecnologies que ja tenen implantació en les empreses; el núvol, la ciberseguretat i l'open source.
Isabel Ferri Mollá ja va obtindre el premi al millor Treball Final de Màster en Intel·ligència Artificial de la Generalitat Valenciana, atorgat per la fundació ValgrAI. I recentment ha sigut guardonada amb el premi nacional de la Societat Científica Informàtica d'Espanya SCIE-ZONTA-SNGULAR que reconeix l'aportació de dones que cursen estudis de doctorat dins de l'àrea d'informàtica, i promou incentivar l'inici de la seua carrera investigadora i crear referents per a les noves generacions, així com reduir la bretxa de gènere.
Tal com explica Isabel Ferri Mollá “rebre una menció en este esdeveniment, on s'ha reconegut el treball de gent amb tant de talent, és un orgull pel qual estic molt agraïda a l'organització OpenExpo Europe”. I afig que esta menció “dona visibilitat i impuls al treball que estic duent a terme en l'àmbit de les meues tesi doctoral, i és un al·licient per a continuar en el món de la investigació”.