elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estudiants de l'Escola d'FP Misericòrdia rapeen sobre la discriminació racial

Estudiants de l'Escola d'FP Misericòrdia rapeen sobre la discriminació racial
  • El projecte (DES)IGUALES del centre d'estudis dependent de la Diputació de València llança un missatge basat en les idees i experiències dels seus alumnes de la mà de la seua professora Marta Arnau i d'Eduardo Vert i amb la col·laboració del raper AesUno

(DES)IGUALES és el crit contra la discriminació racial que sona a l'Escola de Formació Professional Misericòrdia, centre dependent de la Diputació de València. Aris, Jhon, Nia, Paula, Santi, Steven i Xenia alcen la veu de la mà de la seua professora Marta Arnau combinant ritme, versos i un missatge de denúncia que donen forma a un rap que narra les seues pròpies idees i experiències.

El projecte (DES)IGUALES va començar en esta escola de formació professional amb un taller de creació de cartells per a denunciar la discriminació i les desigualtats, activitat que es duu a terme tots els anys a les aules del centre juntament amb la Xarxa Apuja el To contra el Racisme. Enguany, amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial, que es commemora el 21 de març, el centre d'estudis ha presentat esta cançó.

“Este projecte conjumina les noves tecnologies, que als alumnes els crida molt l'atenció, amb la música, el llenguatge i la dicció, i hem creat un projecte d'aula en el qual ells han sigut els vertaders protagonistes”, ha apuntat la directora del centre pioner en metodologia de treball, Felicidad Dasí. En este sentit, ha destacat que “han sigut uns mesos de treball conjunt que ha servit també per a cohesionar el grup”.

Per part seua, Eduardo Vert, director i productor del tema musical, ha assenyalat que els alumnes “van començar a treballar la lletra en classe al costat de la seua professora, Marta Arnau, prenent referències d'altres cançons, plantejant diferents qüestions i plasmant experiències pròpies perquè pogueren veure's reflectides en la cançó, la qual compta amb una base rítmica del raper AesUno; posteriorment nosaltres els tiràrem un cable per a accelerar el procés i acabar de quadrar alguns versos i rimes”.

Vert recorda l'emoció durant els dies de gravació, i assenyala que “hi havia moltes ganes i il·lusió en el grup, tots treballàrem molt i tardàrem molt poc temps a formar una família”. Així mateix, apunta que la idea era “plasmar el dia a dia en el centre, les classes on s'impartix la teoria, els tallers on realitzen les pràctiques, i llançar un missatge a la societat d'unitat i de denúncia davant les desigualtats, ja que per desgràcia encara existixen”.

Per part seua, el diputat d'Educació de la Diputació de València, Paco Comes, ha destacat que, a través d'este projecte, “a més de fomentar la creativitat entre l'alumnat, poden expressar les seues pròpies vivències mentres sensibilitzen sobre una problemàtica que ens afecta a tots com a societat”.

Pujar