elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Especialistes analitzen com els horaris escolars influeixen en la salut i l’aprenentatge de l’alumnat

    Especialistes de diferents països es reuneixen en la Universitat de València els dies 11 i 12 de juny per analitzar l’organització del temps escolar i els seus efectes en la salut, l’aprenentatge, l’ús del temps i la satisfacció. La iniciativa està impulsada pel Grup de Investigació en Salut i Benestar Escolar (GISBE). Les sessions tenen un format híbrid, entre presencial i en línia.

    Es tracta d’una activitat del projecte ‘(Des)ajust de cronotipo de l’alumnat i l’organització del temps escolar: els seus efectes en la salut, l’aprenentatge, l’ús del temps i la satisfacció (Kairos) (PID2021-126846NA-I00/ AEI / 10.13039/501100011033)’.

    Tota la informació es pot consultar en

    https://www.gisbe-uv.es/workshop/6th-international-workshop-on-time-studies-in-childhood-and-youth/

    Les sessions començaran a les 10 hores en la Facultat de Ciències Socials de la Universitat, amb la intervenció d’Elena Mut, degana del centre, i de Daniel Gabaldón-Estevan, investigador del projecte Kairos.

    Els horaris escolars i el ‘jetlag’ social, la repercussió en l’aprenentatge, el dormir bé i l’activitat física per a combatre l’obesitat... són alguns temes a analitzar.

    Hi participen especialistes internacionals en camps relacionats amb diferents dimensions del temps en la vida de nenes, nens i joves, com ara la salut, l’educació o el benestar, com ara Ana Adán (UB), Cátia Reis (Lisboa), Vanessa Vidal (Buenos Aires) o Ana Allen (Coïmbra).

    La trobada compta amb el finançament del Ministeri de Ciència / Agència Estatal de Recerca (MICIN/AEI) i té el suport la Facultat de Ciències Socials, del Departament de Sociologia i Antropologia Social, així com del Programa de Doctorat en Ciències Socials de la Facultat de Ciències Socials, tots ells de la Universitat de València.

    Pujar