Les entitats de VLC Tech City conjuminen esforços per a optimitzar l'arribada de fons Next Generation
Sandra Gómez: “Els Next Generation són una oportunitat única que hem d'aprofitar. Si col·laborem, ho aconseguirem”
L'Ajuntament de València, a través de VLC Tech City, treballarà de manera coordinada amb les entitats que conformen esta plataforma per a optimitzar l'arribada dels fons europeus de reconstrucció Next Generation. Esta és la màxima que s'ha acordat seguir durant la reunió mantinguda este matí pels seus membres i els principals agents implicats en la gestió d'esta mena de fons a València.
Així doncs, gràcies a esta coordinació, tots els agents que participen en VLC Tech City treballaran afinadament per a obtindre el màxim finançament europeu, prioritzant les línies d'acció recollides en el seu Pla Estratègic, sobretot aquelles que puguen ser objecte de beneficiar-se de fons com els mateixos Next Generation EU o ReactEU.
“Després de l'impacte que ha generat la pandèmia de la Covid-19, estos fons ens proporcionen l'oportunitat d'implementar canvis substancials en el nostre model econòmic i social. Però hem de ser capaços de captar, atraure i desenvolupar projectes transformadors que facen això possible i la col·laboració és clau per a aconseguir-ho. Els Next Generation són una oportunitat única que hem d'aprofitar. I tenim el convenciment que si treballem junts l'aconseguirem”, ha manifestat la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez.
Per part seua, Pilar Bernabé, responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, ha assegurat que “és necessari posar tot el talent i potencial de les entitats de VLC Tech City per a sumar idees, projectes i esforços i captar el major nombre de fons, desenvolupar els millors programes i fer realitat la València de les oportunitats”.
VLC TECH CITY, EXEMPLE DE COL·LABORACIÓ PÚBLIC-PRIVADA
Així mateix, en l'àmbit nacional, s'han impulsat els Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (els anomenats PERTE), amb els quals es pretén fomentar la col·laboració públic-privada en estea mena d'iniciatives, marc en el qual es troba la plataforma VLC Tech City, que està composta per agents econòmics i socials, tant públics com privats.
Per això, des de l'Ajuntament de València, a través de València Activa, s'impulsarà la presentació conjunta de projectes europeus en els quals els agents que integren la plataforma VLC Tech City cooperen per a continuar amb el compliment d'aquelles accions i els objectius plantejats en el seu pla estratègic.
La col·laboració en esta mena de projectes té múltiples beneficis, com, per exemple, utilitzar com a palanca l'experiència especialitzada de cadascun dels agents; una major eficiència a causa de este efecte multiplicador del mateix projecte; la capacitat d'arribar a una major àrea d'influència amb els resultats obtinguts; i, no menys important, la reducció del risc per a aconseguir l'èxit d'estes projectes cooperatius.
“Des d'este Ajuntament apostem per la col·laboració públic-privada i ara, més que mai, hem de desenvolupar estes col·laboracions per a fer de València la ciutat que volem que siga, la València a l'avantguarda, on la innovació i el coneixement siguen els autèntics protagonistes”, ha explicat la regidora Pilar Bernabé.
“La suma de projectes conjunts, la col·laboració públic-privada, els objectius compartits i reflectits en VLC Tech City es presenten com el punt de partida per a la implementació dels fons Next Generation EU a la ciutat de València, propiciant una digitalització de l'economia i la societat, la promoció de la innovació i el coneixement, el desenvolupament tecnològic i la generació d'oportunitats econòmiques i d'ocupació”, ha conclòs Gómez.