elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un congrés internacional analitza la regulació de la intel·ligència artificial i els neurodrets al treball

Un congrés internacional analitza la regulació de la intel·ligència artificial i els neurodrets al treball

    La Facultat de Dret de la Universitat de València (UV) organitza el congrés “La Intel·ligència Artificial al món del Treball. Reptes per a la normativa laboral i de prevenció de riscos laborals” el dijous 20 i el 21 de juny. S’hi tractaran les conseqüències d’introduir la intel·ligència artificial i la gestió algorísmica en l’àmbit laboral a l’efecte de selecció de personal o els neurodrets (conjunt de drets humans implicats a protegir el cervell i la seua activitat). L’assistència a l’esdeveniment és gratuïta i presencial.

    El congrés, que tindrà lloc a la sala de graus de la Facultat, contribuirà a aclarir els drets de les persones treballadores en aquesta nova era tecnològica automatitzada i analitzarà les normatives recentment aprovades per la Unió Europea en la matèria. “Els principals reptes per a la normativa laboral són el dret a la protecció de dades, a la no discriminació i a la salut al treball”, explica Adrián Todolí, director del congrés i professor del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UV i autor del llibre Algoritmos productivos y extractivos. Cómo regular la digitalización para mejorar el empleo e incentivar la innovación. 

    En aquesta línia, en la jornada del 20 de juny, s’impartiran conferències a càrrec de Todolí, d’Ignasi Beltran de Heredia, degà de la Facultat de Dret de la UOC i codirector de l’acte, de Miguel Rodríguez-Piñero, catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social (Universitat de Sevilla) o de María Luz Rodríguez, jurista i política espanyola, entre altres persones. S’hi tractarà el nou Reglament europeu d’intel·ligència artificial i la Directiva de treball decent en plataformes digitals.

    Pel que fa a la jornada de divendres, destaquen les ponències “La relació entre reglament d’IA, directiva de plataformes i la normativa laboral”, de Nastazja Potocka-Sionek (Universitat de Luxemburg) o “Processos de selecció algorísmica i discriminació”, de Gemma Fabregat, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UV, entre altres. Cristina Fernández, directora de l’Organisme Estatal de la Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS), serà l’encarregada de cloure les jornades.

    Aquest congrés forma part de les activitats del projecte ALEXNE PID2022-139967NB-I00, finançat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats (MCIU), l’Agència Espanyola de Recerca i el Departament de Dret del Treball.

    Pujar