Christian Felber donarà una xarrada sobre Economia del Bé Comú en la primera jornada de Futur·lab de Las Naves
Futur·lab té com a objectiu donar a conéixer accions i iniciatives que inspiren la construcció d’un futur millor
El 14 de gener tindrà lloc la primera jornada d’aquest nou laboratori de Las Naves per a donar a conéixer i debatre sobre el model econòmic alternatiu
El projecte està d’acord amb Missions València 2030
Futur·lab és el nou laboratori del centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València l’objectiu del qual és donar a conéixer i reflexionar sobre les iniciatives que inspiren la construcció d’un futur millor. Divendres que ve 14 de gener, Futur·lab organitza les primeres jornades d’una sèrie amb el propòsit de generar un espai de debat rigorós amb experts sobre idees que estan funcionant ja, o que podrien funcionar. En aquesta ocasió, serà l’iniciador de l’Economia del Bé Comú, l’austríac Christian Felber, qui s’encarregarà de donar a conéixer i explicar al públic aquest model econòmic alternatiu.
L’Economia del Bé Comú és un model econòmic alternatiu als dos grans models històrics, que són el capitalisme i el comunisme. És una proposta que planteja que l’objectiu de l’economia és la satisfacció de les necessitats, l’elevació de la qualitat de vida i la creació del major ben comú possible.
Christian Felber, escriptor, professor universitari i iniciador d’aquest model econòmic, participarà en aquesta primera jornada de Futur·lab i donarà una xarrada per videotelefonada sobre l’Economia del Bé Comú per a donar-la a conéixer al públic general.
Després de la xarrada de Felber, s’obrirà un col·loqui entorn d’aquest nou sistema amb Joan Ramón Sanchís, codirector de la Càtedra de EBC de la Universitat de València; Mª Pilar Rueda, Presidenta de l’Associació Valenciana per al foment de l’Economia del Bé Comú (AVEBC); Luis Guardeño, Management Clan Chief de la Tribu; i Àngel Ribés Bellés, alcalde de Benlloc.
A través d’aquestes xarrades i jornades que es realitzen dins del nou laboratori Futur·lab, coneixem noves idees i projectes que busquen la consecució d’un futur millor. Futur·lab està alineat amb els objectius de Missions València 2030 de fer de València una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora.
Missions València 2030
El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.
Actualment s'acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».