elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre del Carme acomiada este cap de setmana l’exposició ‘Si pudiera elegir mi paisaje’

El Centre del Carme acomiada este cap de setmana l’exposició ‘Si pudiera elegir mi paisaje’
  • La mostra reunix l’obra de 27 artistes nacionals i internacionals com Soledad Sevilla, Nelo Vinuesa, Jane & Louise Wilson, Leyla Cárdenas o Timo Nasseri

MÉS FOTOS
El Centre del Carme acomiada este cap de setmana l’exposició ‘Si pudiera elegir mi paisaje’ - (foto 2)

El Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC) acomiada este cap de setmana l’exposició ‘Si pudiera elegir mi paisaje’ que, al llarg de tres mesos, ha convidat el públic a reflexionar sobre com es construïx i habita l’entorn, tant des de la col·lectivitat com des de la subjectivitat.

L’exposició reunix en la seu del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana l’obra de 27 artistes nacionals i internacionals i explora les múltiples dimensions del paisatge: el seu caràcter cultural, la seua capacitat emocional i el seu potencial abstracte a través de diferents formats, ja siga pintura, escultura, fotografia, vídeo o instal·lacions per a respondre a la pregunta sobre què és el paisatge.

En este sentit María Tinoco, comissària de la mostra juntament amb Isabel Pérez, assenyala que l’exposició “aprofundix en la idea que el paisatge no existix de manera independent, sinó que cobra vida a través de la mirada de l’espectador i del significat que este li dona”.

Entre la varietat de propostes que reunix l’exposició destaca la participació de creadors de la Comunitat Valenciana, com és el cas de Soledad Sevilla, Guillermo Ros, Eduardo Peris, Adrián Jorques, Lara Ordóñez, Nelo Vinuesa, José Luis Cremades, Javi Moreno, Daniel Tejero i Joaquín Michavila.

També s’exhibix obra d’Aitor Ortiz, Babak Golkar, James Casebere, Jane & Louise Wilson, Janek Zamoyski, Jorge Fuembuena, Jorge Yeregui, Leyla Cárdenas, Manolo Paz, Mar Guerrero, Mónica de Miranda, Santiago Ydáñez, Ting-Ting Cheng, Timo Nasseri i Victoria Iranzo.

Un comú denominador dins de la mostra és l’element de l’aigua. Isabel Pérez ha afegit que l’aigua “travessa tots els espais i és un dels entorns més recurrents a l’hora de triar un paisatge: des d’eixa enorme cascada realitzada per Javi Moreno amb la qual s’obri l’exposició, passant per la bella i inagafable pluja de Javi Cruz; per a finalitzar en eixe xicotet vaixellet navegant, potser a la deriva, metàfora creada per Ángel Marcos de les ferides que li estem infligint a una naturalesa cada vegada més exhausta”.

Obra work in progress en la sala d’exposicions

Al llarg dels tres mesos que ha durat la mostra s’ha pogut seguir el procés de creació d’un paisatge, obra de l’artista valencià Daniel Tejero. Passeig de la Petxina 34-38 és un skyline hiperrealista de València realitzat a carbonet de set metres de longitud.

Tejero reconeix que este procés que ha compartit amb el públic i amb el personal del Consorci de Museus “m’ha permés també vore la peça sencera, ja que normalment dibuixava en blocs de dos metres en el meu taller”.

Visita guiada sensorial el dia 29

Este dissabte 29 de març, a les 11.30 hores, el grup de trobada ‘Així de fàcil’, integrat per persones amb discapacitat intel·lectual, proposa una visita guiada diferent, dinàmica i experimental a la mostra, que han anat dissenyant durant estes últimes setmanes i que servirà per a acomiadar l’exposició.

Amb el títol ‘Olora, toca, sent’, els participants faran un recorregut en el qual els sentits permetran conéixer i reflexionar sobre els elements que componen un paisatge o si tots els paisatges han de ser naturals. Es tracta d’una experiència sensorial que busca trencar els límits de l’imaginari.

Pujar