elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Adela Cortina, Carlos Simón, Vanessa Paredes i Power Electronics  reben el Premi Universitat-Societat 2025

Adela Cortina, Carlos Simón, Vanessa Paredes i Power Electronics  reben el Premi Universitat-Societat 2025
  • Els premis els atorga el Consell Social de la Universitat de València

  • L'acte ha tingut lloc en el claustre de La Nau amb la presència de més de 300 persones de la societat valenciana

  • Durant l'acte s'ha reconegut també a la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València pel seu 25 aniversari

La filòsofa Adela Cortina, el ginecòleg i científic Carlos Simón, la professora d'Ortodòncia Vanessa Paredes i l'empresa Power Electronics han rebut en el claustre de La Nau els Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de València, en una cerimònia que ha reunit a més de 300 persones de la societat valenciana.

Aquests guardons, que celebren enguany la seua XXVIII edició, reconeixen la labor de persones i entitats que contribueixen a potenciar les relacions entre la Universitat de València i el seu entorn social i econòmic.

La cerimònia ha sigut conduïda pels biotecnólogos Manuel Porcar i Loreto Crespo, i liderada per rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre, i la presidenta del Consell Social, Ángela Pérez.

Adela Cortina, premi Alumni Plus /Insigne UV

Filòsofa, catedràtica i pionera en l'ètica aplicada, Adela Cortina ha rebut el Premi Alumni Plus/Insigne UV del Consell Social de la Universitat de València amb gratitud i una mirada lúcida cap als reptes del present. Ha celebrat “l'obertura al món que viu hui la institució i ha reivindicat, una vegada més, el paper fonamental de la filosofia per a construir una societat més justa, lliure de dogmatismes i d'aporofòbia”.

La que va ser primera dona membre de l'Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques ha recordat hui la necessitat de bons especialistes per a ajudar a prendre les decisions ètiques.

El premi que ha rebut hui Cortina reconeix la seua prestigiosa trajectòria i aportació al progrés de la societat, que ha influït en el debat ètic contemporani, amb un enfocament en la construcció de societats més justes i democràtiques.

Vanessa Paredes, premi Excel·lència Docent

Vanessa Paredes, professora de la Universitat de València, ha arreplegat el premi Excel·lència Docent, que reconeix l'aposta per innovació educativa i la qualitat docent.

La que és Vicedegana d'Odontologia i codirectora del Màster d'Ortodòncia de la Universitat de València, ha destacat que “aquest premi transcendeix l'acadèmic i reflecteix també l'impacte que la labor docent té en la formació de professionals responsables i compromesos amb el seu entorn social”.

“El desig d'ajudar, de continuar aprenent i de formar part d'una comunitat que aposta per l'excel·lència, el compromís ètic i el creixement compartit sempre pensant en el pacient” és, segons Paredes, “el motor que ha impulsat la seua carrera en el dia a dia com a professora i investigadora de la Universitat de València”.

Carlos Simón, premi Transferència del Coneixement

El catedràtic d'Obstetrícia i Ginecologia a la Universitat de València i professor adjunt en la Universitat d'Harvard, Carlos Simón ha sigut l'investigador premiat en la categoria Transferència del Coneixement en aquesta edició.

Simón, ha reconegut públicament que “la Universitat de València és un lloc facilitador en el qual alumnes, docents i investigadors han rebut sempre suport, al marge del moment polític, econòmic o social”.

Per a Simón “la transferència de coneixement en l’àmbit de la medicina reproductiva ha significat millorar el diagnòstic i tractament de la infertilitat de milers de dones i ha fet posible que siguen mares”.

El que és hui un dels científics més prolífics del món en matèria de fertilitat ha compartit el seu entusiasme sobre un premi que rep “amb orgull i honor” perquè ho considera un reconeixement que reforça una vegada més la forma en la que ha investigat sempre, “duent els resultats des de banc del laboratori fins al llit de la pacient”.

Power Electronics, premie Col·laboració Universitat-Societat

Power Electronics ha sigut l'empresa premiada en la modalitat Col·laboració Universitat-Societat en la XXVIII edició dels Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de València.

David Salvo, CEO de la compañía, ha destacat que la col·laboració de Power Electronics amb la UV “és un projecte fonamental i necessari que, entenem, beneficia a tota la societat en el seu conjunt”. Salvo, a més, ha subratllat que “hi ha moltes persones involucrades que han treballat amb gran esforç i dedicació per a aconseguir aquestes sinergies tan positives”.

En paraules del CEO de Power Electronics “el talent universitari és fonamental en el desenvolupament de solucions innovadores. No solament per l'aportació d'idees mai plantejades fins a la data, sinó també pel seu maneig de les noves tecnologies, que permet concebre solucions disruptives en terminis més reduïts”. Salvo ha afegit que “un exemple clar és el domini de la Intel·ligència Artificial, una eina quasi inherent a la formació de l'estudiantat universitari actual” i ha destacat els nombrosos reptes als que s'enfronta la seua companyia, reconeixent que “entre les noves generacions es troben perfils líders que marcaran la direcció de la dècada vinent”.

Power Electronics cerca a través de la Càtedra de la UV potenciar el talent, brindant als estudiants oportunitats i visibilitat perquè desenvolupen tot el seu potencial.

Gràcies a aquesta col·laboració, la Universitat de València ofereix als seus estudiants d'enginyeria el coneixement més avantguardista sobre els convertidors de potència, a través del màster de formació permanent en transformació energètica.

25 anys de Càtedra de Cultura Empresarial

El Consell Social, a més, ha homenatjat la Càtedra de Cultura Empresarial, durant l'esdeveniment i ha celebrat els 25 anys de la seua existencia, en els que ha inoculat l'esperit emprenedor entre la comunitat universitària. 

Pujar