elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 41.000 persones visiten el betlem del Saló de Cristall de l'Ajuntament de València

Més de 41.000 persones visiten el betlem del Saló de Cristall de l'Ajuntament de València
  • El pesebre roman obert fins a este divendres 3 de gener a les 19.30 h

MÉS FOTOS
Més de 41.000 persones visiten el betlem del Saló de Cristall de l'Ajuntament de València - (foto 2)
Més de 41.000 persones visiten el betlem del Saló de Cristall de l'Ajuntament de València - (foto 3)
Més de 41.000 persones visiten el betlem del Saló de Cristall de l'Ajuntament de València - (foto 4)

Més de 41.000 persones han visitat el pesebre instal·lat en el Saló de Cristall de l'Ajuntament de València, des de l'obertura al públic el passat 4 de desembre de 2024. L'horari de visites es tanca este divendres, 3 de gener, a les 19.30 hores, per la qual cosa la xifra total podria superar les 42.000 visites. Els dies de major afluència, segons les dades registrades per la Policia Local, van ser el 23 de desembre, vespra de la Nit de Nadal, amb 2.875 visitants i els dies 26 i 27 de desembre, amb 2.478 i 2.640 visites registrades, respectivament.

La regidora de Festes i Tradicions, Mónica Gil, ha afirmat que “esta dada reforça la importància de seguir donant suport als elements que donen sentit al Nadal i el valor de les tradicions”.

L'escena del naixement de Jesús, confeccionada per l'Associació de Betlemistes, inclou enguany un homenatge a les víctimes de la dana i també als voluntaris que han treballat desinteressadament en les poblacions afectades per les inundacions. El pesebre de la Casa Consistorial mesura 40 metres quadrats i té més de 350 figures, 200 animals i 450 complements artesanals.

El pesebre alberga enguany altres homenatges, com el que es rendix al IV centenari de la fundació de la Festa dels Xiquets del carrer de Sant Vicent. En este cas, uns xiquets, un sacerdot i uns escolans en un carrer pròxim recreen una escena típica de la València de fa quatre segles. Finalment, el pesebre també fa l'ullet als oficis tradicionals valencians amb l'aparició d'una bunyolera, que s'unix als ferrers, fusters o als terrissaires que tradicionalment formen part de les escenes nadalenques.

Pujar