elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

20.000 regants afectats per les restriccions del 15% al reg per la situació de prealerta per sequera

20.000 regants afectats per les restriccions del 15% al reg per la situació de prealerta per sequera
  • El proveïment de l'àrea metropolitana de València canvia, abans el 75% procedia del Xúquer i el 25% del Túria, ara els indicadors es modificaran a 80% i 20%

MÉS FOTOS
20.000 regants afectats per les restriccions del 15% al reg per la situació de prealerta per sequera - (foto 2)

20.000 regants es veuran afectats per les restriccions a causa de la situació de prealerta per sequera en el sistema del riu Túria, a causa de la falta de pluges. Algunes de les mesures acordades han sigut la reducció del 15% dels volums de regadiu, a excepció del Canal del Camp del Túria, que serà del 20%.

També el proveïment de l'àrea metropolitana de València es veurà afectada, atés que abans el 75% procedia del riu Xúquer i el 25% del riu Túria, i durant la situació de prealerta els indicadors es modificaran a 80% i 20%, respectivament. Actualment, el volum del Sistema del Túria (Benagéber i Loriguilla), correspon al 41,1% del volum total, sent este de 294.5 Hm³, i sent la xifra actual de 121 Hm³.

Així ho ha explicat el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), Miguel Polo, al costat del president del Sindicat de Regulació de les Aigües del Túria, José Alfonso Soria, després de reunir-se en la Comissió de Desembassament extraordinària del sistema Túria, en la qual han analitzat la situació de sequera que travessa gran part de la Demarcació.

Tal com ha explicat Miguel Polo, la restricció al Camp del Túria és major perquè “eixe 5% es pot compensar amb les extraccions dels pous”. Així mateix, ha alertat que, segons la predicció de precipitacions per a tardor d'AEMET, i davant la situació actual de mínims històrics de pluges, no es descarta que “la situació empitjore i entrar en la situació d'alerta”. “És possible que continue esta tendència i descendisquen les reserves”, i en este cas, “sí que haurien restriccions de proveïment a la ciutadania”, ha puntualitzat.

D'altra banda, José Alfonso Soria, ha indicat que “els regants del riu Túria ens solidaritzem amb esta situació de sequera i aportem el nostre gra d'arena”. A més, ha instat el govern d'Espanya que “en la major brevetat possible, labore els projectes necessaris per a poder reutilitzar al màxim possible les aigües que depura Pinedo”.

Pujar