El patrimoni artístic de la Diputació de València, més prop que mai dels valencians
Més de 4.500 obres, entre pintures, escultures, dibuixos o gravats, que recorreran diferents localitats valencianes durant dos anys per a acostar l'art valencià del segle XIX i XX
Es tracta d'un projecte expositiu pioner i un dels més importants a nivell nacional
La pintura de Sorolla, Ribalta o Bernardo Ferrandiz, l'escultura de Benlliure o Miquel Navarro i així més de 4.500 obres que estaran des d'ara a l'abastiment de tot aquell que vullga disfrutar de pintures, dibuixos, escultures o gravats del patrimoni valencià. I és que la Diputació de València posa en marxa una exposició per a donar a conéixer l'herència artística de la institució.
Este matí s'ha presentat davant dels mitjans de comunicació l'exposició 'Memòria i Modernitat'. Una herència que per primera vegada ix a la llum en una exposició que durant dos anys recorrerà les localitats de Requena, Torrent, Alzira, Ontinyent i Sagunt, tal com ha explicat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez: "Pensem que no es pot voler allò que no es coneix i per això comencem fa més d'un any a treballar en esta exposició que pretén donar a conéixer els ciutadans de totes les comarques valencianes este ric patrimoni".
És la primera vegada que l'arxiu artístic de la Diputació de València viatjarà a les diferents localitats en una exposició que pretén adaptar-se, a més, a cada una de les localitats en què estiga present: "M'atreviria a dir que fins a la data cap institució valenciana ha comprés un projecte artístic d'estes característiques", ha explicat José Ruiz Cervera, diputat de l'Àrea de Patrimoni i Administració General i responsable del projecte.
La primera localitat a acollir esta exposició serà Requena des del 26 de maig i fins al 3 de setembre. Les exposicions i activitats realitzades a Requena pretenen convertir a la ciutat en l'epicentre comarcal, fent partícips a les poblacions de la comarca. Les mostres compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Requena, l'escola de Viticultura i Enologia, la Universitat de València i l'Arxiu Provincial i Fotogràfic de la Diputació de València.
Des de la Universitat de València, el seu rector, Esteban Morcillo, ha destacat la labor didàctica d'esta exposició que pretén "promoure l'activitat i ser compresa" així com acostar l'art a les persones: "Hem de posar el valor el patrimoni valencià amb accions com està que es va a dur a terme".