elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La cultura, la solidaritat i la llibertat són els protagonistes en l'entrega dels Premis 9 d'octubre d'Alberic

La cultura, la solidaritat i la llibertat són els protagonistes en l'entrega dels Premis 9 d'octubre d'Alberic

    Amb motiu de la celebració del dia de la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament d'Alberic ha fet entrega dels Premis 9 d'octubre a quatre veines i veïns de la localitat amb intenció de reconéixer el seu treball "en pro de la cultura, la solidaritat i la llibertat", segons explicava l'alcalde del municipi, Toño Carratalá. L'acte va tindre lloc al Saló de Plens del consistori alberiqueny, a les 12:00 hores del dilluns, i va comptar amb un nombrós públic.

    Entre les persones guardonades amb esta distinció, trobem Maria Luisa Gutierrez, José Luis Sastre, Vicenta Yagüe i Enrique Alonso. A més, des de l'any passat l'Ajuntament d'Alberic atorga la Mona d'Or als forners jubilats l'any en curs. Enguany, este reconeixement va ser per a Juan José Armengol, responsable del forn Sant Roc des de l'1 de gener de 1980.

    Maria Luisa Gutiérrez García té el mèrit de ser la primera dona militar d’Alberic, i compta ja amb 25 anys de servici, sent actualment cap primer de l’Exèrcit de Terra. Gutiérrez va ingressar amb 19 anys, el 8 de setembre de 1998, sols 4 anys després que a les dones se’ls permetera entrar a l’Exèrcit. En el seu expedient militar trobem una medalla al mèrit militar, una al mèrit de la guàrdia civil, medalla de l'OTAN per la missió a Bòsnia en el 2000, medalla de l'ONU per la missió de Líban en 2007, creu de plata i de bronze a la constància en el servei i una menció honorífica.

    José Luis Sastre és periodista. Va estudiar al col·legi Rafael Comenge i a l'institut Consuelo Aranda d'Alberic. És llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona amb premi extraordinari. Sastre va començar amb 16 anys a Alzira Ràdio i a l'edició de la Ribera de Levante-EMV. Des de 2004, treballa en Cadena SER, on ha editat i presentat informatius i programes i on ha participat en la cobertura informativa de tot tipus d'esdeveniments nacionals i internacionals. Des de fa uns anys, és subdirector d'Hoy por hoy, el programa de ràdio més escoltat del país i un emblema per a la professió periodística.

    Vicenta Yagüe Alemany va cursar estudis de comare a València, graduant-se als 19 anys. El seu primer i únic destí professional ha estat Alberic, on va exercir durant 40 anys. Podem dirque gran part de les generacions de xiquets i xiquetes de las dècada dels 60 i bona part dels 70 d'Alberic i alguns pobles del voltant (Gavarda, Tous, Antella, Massalavés, Benimuslem, etc.) van arribar a este món de la seua mà. Yagüe va rebutjar una plaça de Direcció de Comares a l'Hospital La Fe de València. L'amor pel seu poble i la voluntat de continuar estant ben a prop de les dones d'Alberic van pesar més que qualsevol altre aspecte.

    Enrique Alonso Hernández, conegut per Quique, naix en Alberic el 21 de març de 1972. Va començar a estudiar el bombardí en l’Escola de Música d’Alberic i va entrar en la banda l’any 1982, de la qual ha format part com a músic de manera ininterrompuda. Alonso entra a la junta directiva en l’any 1992, junt al president Miguel Iborra, fent funcions de secretari i tresorer. En juny de 2003, comença a exercir les funcions de president, càrrec que té fins al dia de hui. Amb ell, i amb la col·laboració de les persones que han format part de les juntes directives, s’ha legalitzat l’Escola de Música Leopoldo Magenti i es va crear de forma oficial i permanent la Banda Jove de la SUMA.

    Pel que fa a la Mona d'Or, Juan José Armengol Armengol es va col·locar al capdavant del forn Sant Roc d'Alberic l'1 de gener de 1980. Des d'aquell moment, Juan i Mari (la seua dona) es van convertir en dos veïns més del nostre poble. Després de la seua jubilació, el seu fill Juanjo i la seua nora Jèssica mantenen viu un ofici que mai ha de desaparéixer.

    Al seu parlament, l'alcalde Toño Carratalá va destacar valors com la cultura, la solidaritat, la seguretat i la llibertat. "Celebrem que som el que som com a poble, en gran part, perquè la nostra gent és com és, i hui les persones guardonades representen a la perfecció el que vull dir. Som un poble valent i solidari on la cultura defineix a la perfecció la nostra idiosincràsia. Perquè estimem el nostre poble i perquè estimem la nostra gent, seguirem treballant per fer que Alberic siga eixe tros de món on volem estar."

    Pujar