elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant reconeix els millors treballs de final de grau i màster dedicats al compromís social

La Universitat d’Alacant reconeix els millors treballs de final de grau i màster dedicats al compromís social
  • Avui ha tingut lloc l’acte de lliurament dels premis que cada any concedeixen el Vicerectorat d’Inclusió, Igualtat i Responsabilitat Social i les càtedres d’Inclusió, de Cultura Gitana i de Responsabilitat Social

MÉS FOTOS
La Universitat d’Alacant reconeix els millors treballs de final de grau i màster dedicats al compromís social - (foto 2)
La Universitat d’Alacant reconeix els millors treballs de final de grau i màster dedicats al compromís social - (foto 3)
La Universitat d’Alacant reconeix els millors treballs de final de grau i màster dedicats al compromís social - (foto 4)
La Universitat d’Alacant reconeix els millors treballs de final de grau i màster dedicats al compromís social - (foto 5)

Un total de 26 treballs de final de grau i de màster, el comú denominador dels quals és el compromís social en la temàtica, han rebut avui els premis que reconeixen la qualitat de les investigacions i propostes fetes pel alumnat. En concret, l’acte d’avui ha reunit els treballs premiats dels dos últims cursos ja que l’any passat la pandèmia va obligar a posposar la cerimònia i que es repartiren els premis del Vicerectorat d’Inclusió, Igualtat i Responsabilitat Social i de les càtedres Aigües d’Alacant d’Inclusió Social, de Cultura Gitana i de Responsabilitat Social.

La vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, Eva Espinar, i la secretària General, Esther Algarra, han presidit un acte en què el director del Secretariat de Responsabilitat Social, Roberto Mohedano, ha presentat els treballs premiats a la sala Multimèdia de l’edifici de Rectorat.

Espinar ha assegurat, en la seua intervenció, que “aquests premis suposen un al·licient per a donar visibilitat a les investigacions fetes al voltant de les temàtiques propostes i difondre’n les conclusions, però, sobretot, l’objectiu fonamental és fomentar la investigació al voltant d’aquests camps”.

La vicerectora també ha assenyalat que “d’aquesta forma, considerem clau per a la construcció de societats més inclusives, sostenibles i que aposten per la igualtat d’oportunitats incrementar la investigació al voltant dels temes que aquestes convocatòries plantegen, com són la diversitat identitària i afectivosexual, la comunitat i la cultura gitanes, les persones amb discapacitat i la responsabilitat social”. En el mateix sentit, Espinar també ha destacat “que tots els centres de la Universitat d’Alacant estan representats en aquests premis” amb propostes que han arribat des de l’àmbit de la salut, treball social i sociologia, educació, dret i criminologia, biologia i ciències ambientals, filosofia, història i filologies, urbanisme, robòtica i informàtica, entre d’altres.

Roberto Mohedano, per part seua, ha apuntat el caràcter “multidisciplinari d’aquests premis que han arribat pràcticament des de tots els àmbits” i ha assenyalat que “aquests premis volen impulsar la investigació al voltant de la gestió responsable de les organitzacions en àmbits fonamentals com la governança, els drets humans, les pràctiques laborals, o el medi ambient, entre moltes altres”.

Finalment, la secretària general de la Universitat d’Alacant, Esther Algarra, ha ressaltat la importància de les càtedres institucionals tant a l’hora de fomentar la col·laboració entre la Universitat i el teixit social com per a impulsar la investigació en diferents àmbits.

Premis del Vicerectorat d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social

El Vicerectorat d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social ha premiat els treballs de final de grau i treballs de final de màster que han desenvolupat temàticament la Identitat de Gènere, Expressió de Gènere, Diversitat Afectivosexual i Diversitat Familiar.

Curs 2020/21

  • María Climent Garrigós, Características y consecuencias del bullying homofóbico en la salud mental de los adolescentes (TFG)
  • Fernando Jesús González Fernández, Promoción de la diversidad sexual en las escuelas. (TFG)
  • Inés Farnier Vicente, Discrimication et traduction juridique: focalisation sur les délits d'homophobie dans la législation franco-espagnole. Analyse traductologique de deux désicions de justice (TFM)
  • Álvaro, Jiménez Rodríguez, Laberinto de masculinidades: análisis del concepto de las nuevas masculinidades en el cine de Pedro Almodóvar. (TFM)

Curs 2019/20

  • Marien Fuentes Miralles, Actitud de los centros educativos ante la diversidad familiar del alumnado y respuesta del profesorado en el aula a esta realidad. (TFG)
  • Romina Giselle Heis Pérez, The lack of family diversity content in efl course books: a proposal. (TFM)
  • Jairo Sánchez García, Effeminophobia y vigilancia de género: un análisis cualitativo de la discriminación hacia los homosexuales afeminados. (TFG)

Premis de la Càtedra de Responsabilitat Social

La Càtedra de Responsabilitat Social premia els treballs de final de grau i treballs de final de màster sobre temes específics relatius a la gestió responsable de les organitzacions.

Curs 2020/21

  • Daniel Díaz Lajara, El blockchain en compliance medioambiental (TFG)
  • Aitana Fernandez Miravalles, Oleoturismo como vector de desarrollo en la montaña de Alicante. (TFG)
  • Miguel Ángel, Bellod Ballester, Lectura ética y literaria en el contexto educativo: problemáticas y estrategias para su tratamiento didáctico. (TFM)
  • Samuel Santiago Nuñez Ramos, Estudio de la descomposición de cables de pvc en presencia de lodos como inhibidores de la formación de dioxinas. (TFM)

Curs 2019/20

  • Pablo Tari Sánchez, Aplicación de la teledetección radar para el estudio de la deforestación tropical. (TFG)
  • Mónica Ortega Redondo, Sistemas para la agricultura de precisión. (TFM)
  • Alberto Boyer Mora, Simulación de las trayectorias de derrames de hidrocarburos en las costas del mediterráneo. (TFG)
  • Alba Ruiz Expósito, Inundaciones en la Vega Baja del Segura por la dana en 2019: la gestión municipal de la información y la acción solidaria. (TFM)

Premis de la Càtedra Aigües d’Alacant d’Inclusió Social

Premis que atorga la Càtedra Aigües d’Alacant d’Inclusió Social a treballs de final de grau i treballs de final de màster relacionats amb l’àmbit d’estudi de les persones amb discapacitat i les estratègies per a la inclusió social d’aquestes.

Curs 2020/21

  • Adrián León Verde, Ley de Dependencia: sistema público de servicios y prestaciones económicas en la comunidad valenciana. (TFM)
  • María Vecina Ibáñez, Impacto de las medidas anti covid-19 en la asistencia ética y de calidad de las personas con trastorno mental grave: una revisión exploratoria. (TFG)
  • Francisco Morillas Espejo, Robótica asistencial en lengua de signos. (TFM)
  • David Pastor Corrales, Amor, sexualidad y discapacidad intelectual. (TFG)

Curs 2019/20

  • Francisco Morillas Espejo, Reconocimiento de la lengua de signos mediante deep learning. (TFG)
  • Sergio Muñoz Gómez, Aplicación para facilitar la localización y ocupación de plazas de aparcamiento para discapacitados. (TFM)
  • Álvaro Martin Resel, Creación de una red social para enfermos y familiares con enfermedades raras. (TFG)

Premis de la Càtedra de Cultura Gitana

Premis que atorga la Càtedra de Cultura Gitana a treballs de final de grau i treballs de final de màster que tracten estudis relacionats amb la Comunitat i Cultura Gitana.

Curs 2020/21

  • Esther Ríos Albert, Análisis de los determinantes sociales en la salud reproductiva de las mujeres gitanas. (TFG)
  • Miguel Ángel Martínez Martínez, Análisis del plan de estudios de Trabajo Social de la Universidad de Alicante y su contenido sobre población gitana. (TFG)

Curs 2019/20

  • Óscar Rico Milla, Vivencia de la homosexualidad en la comunidad gitana (TFG)
  • Javier Casillas Clot, Determinantes del indicador de limitación de la actividad global (gali) en España: ¿existirán diferencias entre la población general, inmigrante y gitana?. (TFM)
Pujar