elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La rectora de la UA rep la delegació cubana en el marc del projecte InnoLabs

La rectora de la UA rep la delegació cubana en el marc del projecte InnoLabs
  • Trobada institucional per a impulsar la innovació i l’emprenedoria en educació superior

MÉS FOTOS
La rectora de la UA rep la delegació cubana en el marc del projecte InnoLabs - (foto 2)

La Universitat d’Alacant va acollir el dimecres una trobada institucional amb la delegació cubana participant en el projecte InnoLabs, una iniciativa internacional que vol fomentar la innovació i l’emprenedoria en l’àmbit de les ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (CTIM) a l’Equador i Cuba. La reunió, celebrada en el despatx de la rectora de la UA, Amparo Navarro, va comptar amb la presència de representants de l’equip de govern de la Universitat, com també de destacats membres del sistema d’educació superior cubà. 

En la trobada han participat, a més de la rectora Amparo Navarro, la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament, Rosa M. Martínez; el director de Relacions i Projectes Institucionals, Juan Llopis; el director del Departament d’Economia Financera i Comptabilitat, Joaquín Marhuenda; i Eva Sánchez, tècnica de l’Oficina de Gestió de Projectes Internacionals (OGPI). Per part de la delegació cubana, hi han estat presents: Clara Mariela Columbié Santana, directora d’Organització, Planificació i Control del Ministeri d’Educació Superior de Cuba; Aniuska Ortiz Pérez, rectora de la Universidad de Holguín; Daniel Alfonso Robaina, vicerector primer de la Universitat Tecnològica de l’Havana, José Antonio Echeverría; i Orquídea Urquiola Sánchez, rectora de la Universitat de Cienfuegos, qui lidera la representació cubana en el projecte.
InnoLabs 

InnoLabs, el nom complet del qual és «Laboratoris d’Emprenedoria i Innovació per a fomentar projectes innovadors CTIM a l’Equador i Cuba», és un projecte CBHE del Capítol 2 que té com a objectiu desenvolupar les competències d’innovació i les habilitats empresarials dels estudiants en àrees com la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques. La iniciativa vol contribuir al desenvolupament socioeconòmic de l’Equador i Cuba mitjançant la integració de la innovació i l’esperit empresarial en l’educació superior. 

El projecte està dirigit per un consorci internacional de socis educatius, governamentals i industrials de l’Equador, Cuba, Espanya i Bèlgica. El seu enfocament combina l’ensenyament acadèmic amb l’aplicació pràctica, i això permet connectar l’educació superior amb les necessitats reals del mercat. Entre els seus objectius principals destaca la creació de Laboratoris d’Emprenedoria i Innovació (EILs), concebuts com a espais de trobada entre acadèmics, investigadors, estudiants, emprenedors i indústria. Aquests laboratoris fomenten l’aprenentatge mutu i la generació de projectes multidisciplinaris amb potencial d’impacte en els seus respectius països. 

A més, InnoLabs promou un itinerari emprenedor per a estudiants CTIM, basat en tallers interactius, eines per a la maduració i acceleració d’idees de negoci, tutories especialitzades i equips de prototipatge per a la validació de projectes. La iniciativa també aposta per la creació d’incubadores d’empreses dins dels EILs, i ofereix un espai en què els estudiants puguen desenvolupar solucions innovadores amb el suport d’experts de la indústria i el món acadèmic. 

El compromís de la Universitat d’Alacant amb aquest projecte reforça el paper com a actor clau en la cooperació internacional i la transferència de coneixement i consolida la seua vinculació amb Llatinoamèrica en l’àmbit de l’emprenedoria i l’educació superior.

Pujar