Podem creu que "Alacant no mereix un ajuntament format entre sospites"
El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha assegurat hui que l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, «no és de fiar» i ha destacat que aquesta ciutat «no mereix un ajuntament que es va formar entre sospites i que està presidit per algú que fa gestos sol quan les coses ixen a la llum».
Estañ ha afirmat que ha d'investigar-se la possible vinculació entre la contractació de l'assessor Miguel Ángel Redondo i el vot de la regidora trànsfuga Nerea Belmonte, que va provocar l'arribada a l'alcaldia de popular després de l'eixida de Gabriel Echávarri, així com totes les actuacions susceptibles de suposar un delicte de compravenda de vot, venja del grup polític que venja.
Així mateix, ha recordat que Barcala, va destituir ahir a l'assessor Miguel Ángel Redondo «davant les informacions publicades que apunten al fet que suposadament havia contactat amb entitats locals per a rehabilitar la imatge de l'edil no adscrita, Nerea Belmonte, i per afirmar en seu judicial que havia cobrat en negre de Ciutadans i altres organitzacions durant la campanya de 2015».
No obstant açò, ha apuntat Estañ, «pel que sembla, Barcala sabia, des de mitjan passat mes de maig, que el seu nou assessor mantenia una estreta relació amb Belmonte i que aquesta, juntament amb Redó, pretenia rehabilitar la imatge de l'edil no adscrita contactant amb diferents entitats de la ciutat».
Per açò, el dirigent de Podem ha indicat que «Barcala confirma que no és de fiar, només quan s'ha fet públic que el seu assessor va cobrar en negre de C's en la campanya de 2015 i que està vinculat directament a Belmonte, ha decidit cessar-ho perquè no li quedava més remei».
En el mateix sentit, ha afegit que «si no s'haguera fet públic, Redondo encara seguiria com a assessor de l'actual alcalde. No necessitem un ajuntament presidit per algú que fa gestos per l'ètica pública únicament quan les coses ixen a la llum; necessitem persones que es creen de debò la transparència, la lluita contra la corrupció i la restitució de la dignitat d'una ciutat que ha sigut maltractada sistemàticament per la seua classe política».
Finalment, ha remarcat que «ha d'investigar-se la vinculació que puga haver-hi entre aquesta contractació i el vot de Belmonte, així com totes les actuacions que han provocat l'arribada a l'alcaldia de Barcala després de l'eixida de Gabriel Echávarri».