elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La investigació de la Universitat d’Alacant, present en el Longevity World Forum 2024

La investigació de la Universitat d’Alacant, present en el Longevity World Forum 2024
  • La UA mostra en un expositor les seues capacitats d'investigació en longevitat i envelliment saludable

MÉS FOTOS
La investigació de la Universitat d’Alacant, present en el Longevity World Forum 2024 - (foto 2)

Investigadors de la Universitat d'Alacant han mostrat en la tercera edició del Longevity World Forum les seues capacitats investigadores en longevitat i envelliment saludable des de les perspectives d'àrees com les ciències de la salut, la intel·ligència artificial i les ciències socials. 

El congrés, de caràcter internacional, està organitzat pel Col·legi Oficial de Metges d'Alacant i compta amb la participació dels principals investigadors del món en temes d'envelliment. 

El vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat, Luis Alfonso Martínez Giner, ha assistit aquest dijous a la celebració d'aquesta trobada, en la qual s'han reunit executius de biotecnologia, institucions i acadèmics i investigadors, com també professionals del sector, al voltant de la longevitat i l'envelliment saludable. 

La UA ha mostrat en el seu expositor les fortaleses que, des d'un punt de vista interdisciplinari, té la Universitat d'Alacant en aquests camps, tant quant a la investigació, les infraestructures, els resultats i la transferència com a la formació de grau i postgrau. 

Així, a més, de posar en valor els seus grups d'investigació, també ha oferit informació de tota l'oferta formativa de la UA. L'estand  ha sigut organitzat, coordinat i atès pel Servei de Gestió de la Investigació del Vicerectorat d'Investigació. 

A més, la UA també estarà present en l'expositor del Centre Internacional per a la Investigació de l'Envelliment, Fundació de la Comunitat Valenciana (ICAR), on s'han presentat els resultats obtinguts dels projectes beneficiaris de les ajudes concedides el 2023. En concret, són dos projectes dels investigadors de la Universitat d'Alacant Miguel Cazorla, Loreto Macià i Francisco José Ferrández. 

El projecte de Miguel Ángel Cazorla consisteix en un sistema de càmeres i un robot gos pigall, tot orientat a persones amb alguna mena de discapacitat i, sobretot, persones grans. 

D’altra banda, Macià i Ferrández, del grup d'investigació Tecnosalut de la Universitat d'Alacant, han desenvolupat models de prevenció basats en la integració del coneixement en salut i l'experiència en la implantació de tecnologies habilitadores digitals. 

Pujar