La UA dona la benvinguda a tretze investigadores de l’Àfrica subsahariana
Les investigadores faran una estada d’investigació de dos mesos, en el context de les seues tesis doctorals, becades per la UA
El Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament de la UA posa en marxa aquest programa propi, per primera vegada, en col·laboració amb la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
La Universitat d’Alacant ha donat la benvinguda aquest matí a tretze investigadores procedents de països de l’Àfrica Subsahariana, gràcies a un programa propi de cooperació internacional posat en marxa per la UA per primera vegada. Es tracta del programa Dones Investigadores d’Àfrica Subsahariana, impulsat pel Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament de la Universitat d’Alacant, en col·laboració amb la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, de la Generalitat Valenciana. Les ajudes s’adrecen a dones investigadores en etapa predoctoral o postdoctoral que necessiten completar la formació mitjançant la realització d’estades curtes d’investigació en la UA perquè hi desenvolupen la seua tesi doctoral o la seua investigació.
La vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació al Desenvolupament, Rosa María Martínez, explica que el mes de febrer es va obrir una convocatòria específica, en què s’han rebut unes 150 sol·licituds. Després de la baremació s’han concedit un total de tretze ajudes de dos mesos de duració cadascuna, una dotació total de 60.000 euros: nou de Nigèria, una de Kenya, una del Camerun, i dues de Benín.
Alguns dels projectes duts a terme en la UA havien identificat la «gran demanda existent en la regió africana subsahariana per a potenciar i ajudar les dones, sobretot les més joves, que estan en la fase d’estudis doctorals o començant la carrera d’investigadores, a les quals calen suports externs per a implementar i desenvolupar les seues tesis i investigacions», ha exposat la vicerectora.