Xirivella aprova les ordenances fiscals del 2018
El ple de l'Ajuntament de Xirivella ha aprovat les ordenances fiscals del 2018 amb l'objectiu d'equilibrar els pressupostos de l'any que ve i poder així garantir tots els servicis municipals.
Les modificacions en els impostos i taxes permetran ingressar 200.000 euros que compensarà la baixada d'ingressos de l'Estat i la baixada en la recaptació de les plusvàlues com a conseqüència de la modificació de la llei.
En este sentit, s'incrementa lleugerament la quota de l'impost de béns immobles (IBI) en un 2% i passa al 0,67% . Això es traduirà en una pujada d'entre 1,15 i 10 euros a l'any. Els immobles amb valors cadastrals superiors a 200.000 euros no destinats a vivenda passaran al 0,86.
A més, els coeficients de situació de l'impost d'activitats econòmiques (IAE) en 0,15 per cent i s'apuja un 3% les plusvàlues. Paral·lelament hi ha una xicoteta pujada de 25 cèntims de la taxa mensual per metre quadrat de les paradetes del mercat del dijous (de 2,7 a 2,95 euros).
D´altra banda, s'ha aprovat una ampliació del període de bonificació del 50 per cent de l'impost sobre vehicles elèctrics i híbrids, i passa d'un a tres anys.
L'Equip de Govern, format per Compromís, Sí Se Puede i PSPV-PSOE, confia que estes ordenances permetran equilibrar els pressupostos.
Com explica l'alcalde Ricard Barberà, «la nostra societat no pot funcionar sense impostos. Se n'han augmentat de manera progressiva, és a dir, qui més té, més paga. L'increment per a les cases particulars no superarà els 4 euros de mitjana. Tot i este augment, Xirivella continuarà per davall de la mitjana de la comarca pel que fa a este impost. Es tracta d'una pujada responsable i ajustada per a garantir els serveis a la ciutadania de Xirivella».
Per la seua part, el regidor d'Hisenda, Rubén Langa, considera que la política impositiva de l'Ajuntament de Xirivella està en sintonia amb la realitat social de la nostra població. Xirivella és un poble de persones treballadores i per això necessitem tindre uns serveis públics amb preus que garantisquen l'accés de tot el món i que la pressió fiscal siga l'adequada als ingressos de les famílies. Els principals increments estan dirigits als qui més tenen: empreses que facturen més d'un milió d'euros i immobles amb valor cadastral de més de 200.000 euros amb usos diferents a l'habitatge».