elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Zaranda torna al Musical amb Gabino Diego com a protagonista de l’obra “El desguace de las musas”

La Zaranda torna al Musical amb Gabino Diego com a protagonista de l’obra “El desguace de las musas”

    El Teatre El Musical rep dissabte 9 i diumenge 10 de febrer de nou a la companyia La Zaranda, Teatro Inestable de Ninguna Parte, i ho fa per a presentar el seu últim treball "El desguace de las musas" protagonitzat entre altres per Gabino Diego, una producció del Teatro Español i el Teatre Romea amb La Zaranda. A més, el divendres 8 a partir de les 18 h el TEM acollirà la presentació de la sisena edició de FETESA el festival internacional de teatre escolar que se celebra en València i al Sàhara.

    Un any després La Zaranda torna al Musical amb "El desguace de las musas", un projecte, confessen els seus creadors "molt diferent" a la seua anterior proposta "Ahora todo es noche" que també va passar pel TEM. La inspiració per a Eusebio Calonge, dramaturg de capçalera de la Zaranda, va ser la Bodega Bohemia al carrer Nou de la Rambla de Barcelona, un "tablao" poblat en els setanta per artistes decadents que tenien en aquest local un lloc en el qual poder sentir-se les estreles que un dia van ser. Personatges que ja va retratar Manuel Summers en la seua pel·lícula "Juguetes rotos".

    En "El desguace de las musas" es recrea aquest cabaret decadent en el qual el costròs cortinatge granat de l'escenari "desprén pestes a suor i desinfectants". Les notes musicals "s'escampen per la penombra mal ventilada abans de diluir-se en el fons dels gots". Sota els focus que escampen blava nit, "el delmat cor de dones assaja una rudimentària coreografia". La imatge de xandalls i malles apedaçades, maquillatge barat, boes plomades, espill del camerino, envoltat per bombetes foses, brillants menuderies i acobles de micròfon completen l'escena en la qual es refugien "carns immòbils que enterren desitjos i mirades nues que saben de tants ocasos".

    La peça compta amb un elenc en el qual destaca Gabino Diego que treballa per primera vegada amb La Zaranda. Al guanyador d'un Goya per "¡Ay, Carmela!" se li sumen Inma Barrionuevo, Mª Ángeles Pérez-Muñoz, Gaspar Campuzano, Enrique Bustos i Francisco Sánchez. La direcció com sempre és a càrrec de Paco de la Zaranda, mentre que la dramatúrgia és obra d'Eusebio Calonge.

    "El desguace de las musas" arriba al Teatre El Musical en dos úniques funcions el dissabte 9 a les 20.30 h i el diumenge 10 de febrer a les 19 h. Les entrades poden adquirir-se a un preu de 12 euros en les taquilles del teatre i en la pàgina web www.teatreelmusical.es/entrades

    Festa de presentació de FETESA

    El divendres 8 de febrer, tindrà lloc en el Teatre El Musical a les 18 h la presentació de la sisena edició de FETESA, un Festival Internacional de Teatre Escolar Sàhara-Espanya, organitzat per la Monda Lironda Teatre, que impulsa un intercanvi cultural mitjançant les arts escèniques entre alumnes i professors de la Comunitat Valenciana i dels campaments de refugiats sahrauís. Els mitjans audiovisuals, i una "maleta viatgera" amb cartes, fotos, dibuixos i regals dels participants, permeten aquest intercanvi d'experiències entre les comunitats educatives de tots dos països.

    La presentació comptarà amb un programa d'activitats format per la intervenció de Street Art en la plaça del Rosari realitzada per alumnes del CEIP Serradora, l'exhibició rapera de les alumnes del mateix centre sobre la igualtat de gènere, es presentarà també una exposició "Personas frente a personas" de David Segarra i es realitzarà un recital de poesia en el qual participaran estudiants de diferents universitats, València, Alcalá de Henares i Granada. A més hi haurà actuacions de Combo Latino i Jazz d'alumnes de la Societat Musical Unió de Pescadors. D'aquesta forma art urbà, música, poesia i jocs es donaran cita en el barri del Cabanyal per a fer d'aquesta presentació una festa participativa i solidària. L'entrada serà lliure fins a completar l'aforament. Les invitacions podran recollir-se en les taquilles del teatre.

    Pujar