La XXIII Mostra de Teatre Universitari inaugura la programació de l’Aula d’Arts Escèniques
L'Aula d'Arts Escèniques inicia la seua activitat per al curs 2018/2019 amb la XXIII Mostra de Teatre Universitari. En aquesta edició, la Mostra de Teatre Universitari, que se celebra del 15 al 25 d'octubre, compta amb la participació de ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat de València, La Col·lectiva Imaginària i les Aules de Teatre de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat d'Alacant (UA). La programació d'aquest quadrimestre sota el lema 'Sense fronteres' té un clar caràcter social i posa l'accent en els moviments migratoris.
La XXIII Mostra de Teatre Universitari estarà emmarcada en el Festival de Benvinguda que la Universitat de València organitza cada any. Des de fa tres edicions, aquest festival s'inicia amb la lectura dramatitzada del text guanyador dels Premis Universitat de València d'Escriptura de Creació del curs anterior. En aquest cas, la Sala Matilde Salvador de La Nau acollirà el 15 d'octubre la representació del text guanyador de la 15 edició, 'Alienación S.A.', dirigida per Anna Albaladejo.
El Festival de Benvinguda prosseguirà el 16 i el 17 d'octubre amb 'La "Patti" de peixacors', una obra d'Eduard Escalante i representada per ASSAIG, que recupera textos d'autors valencians i estableix vincles entre la Universitat i les comarques valencianes. El 18 d'octubre, La Col·lectiva Imaginària estrenarà la lectura dramatitzada, sota el títol 'Cuirasses', dels poemes de Danai Delipetrou i Maria Albelda, entre altres. L'Aula de Teatre de la UPV representarà 'Mary de Frankestein', obra dirigida per Russell DiNapoli, el 23 d'octubre. I, per finalitzar, el Festival de Benvinguda conclourà amb 'En defensa. Un concert de despedida', interpretada per l'Aula de Teatre de la UA, el 24 d'octubre.
Després de l'èxit que tingué en el Festival 10 sentidos, l'obra 'Ese hombre tiene un mundo en su cabeza' també forma part de la programació de l'Aula d'Arts Escèniques de la Universitat de València. Es tracta d'una obra de Rafael Chirbes, Alfons Cervera i Juanjo Prats, dirigida per Toni Tordera, que es representarà el 30 d'octubre.
L'Aula d'Arts Escèniques ha organitzat, junt al Teatre Escalante-Diputació de València, un Cicle de Memòria Històrica que inclou quatre obres: 'La vida inventada de Godofredo Villa', representada per La Medusa el 6 de novembre; 'La sección', per Teatro del Barrio el 7 de novembre; 'Flores de España', per Los Sueños de Fausto el 8 de novembre; i 'Amor oscuro' per Viridiana Centro de Producción Teatral el 9 de novembre, una obra sobre 'Sonetos del amor oscuro' de Federico García Lorca.
Novembre seguirà amb dues obres de teatre: 'A tus pies rendido un león', de Gabriel Ochoa, els dies 14 i 15 de novembre i 'Genovese (O el silencio de un grito en la noche)' de Miguel Ferrando Rocher, els dies 28 i 29 de novembre. I dos de dansa: 'Salt' (21 i 22 de novembre), per Fil d'Arena Teatre-Dansa i amb la finalista del certamen Jóvenes Promesas, Isabel Abril; i la projecció de 'Video-Danza' en la Sala Muralla del Col·legi Major Rector Peset el dijous 22 de novembre.
La programació del primer quadrimestre finalitzarà amb 'Creepy Crawly' (4 i 5 de desembre), un espectacle de dansa coreografiat per Jon López; la mostra del Taller de Formació Actoral d'Escena Erasmus de la Universitat de València (12 i 13 de desembre), dirigida per Josep Valero; i l'obra 'Todo se apaga en el momento en el que miras' (19 i 20 de desembre), per La Col·lectiva Imaginària.
Totes les funcions tindran lloc a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau a les 19:30h i el preu de les entrades es de 2€. Després de cada acte, les companyies realitzaran un col·loqui amb els/les assistents.
L'Aula d'Arts Escèniques de la Universitat de València, junt a l'Institut Valencià de Cultura i la Generalitat Valenciana, també organitza una sèrie de seminaris al llarg del curs acadèmic perquè la societat, el món acadèmic i els professionals de les arts escèniques analitzen els temes que tracten les obres 'Alexandria' (13 de novembre), 'Faust' (11 de desembre), 'Tirant' (19 de febrer) i 'Tot explota' (26 de març). Els seminaris seran en la Sala Matilde Salvador de La Nau a les 19:30 i l'entrada és lliure.
L'Aula d'Arts Escèniques és un projecte de teatre universitari de la Universitat de València que començà l'any 1985. Aquesta iniciativa, dirigida per Laura Monrós, està destinada tant al públic universitari com al públic en general i manté una programació estable durant el curs acadèmic. A més, realitza tallers de dansa i teatre per a alumnes de la universitat, persones majors de 55 anys i estudiants d'Erasmus.