València vigilarà que les parades de bunyols i food trucks complisquen la normativa en falles
Qualitat de l’oli, documentació i hàbits d’higiene són el focus de l’operatiu
Amb motiu de les Falles, des de el servici de Sanitat i Consum s’està duent a terme un operatiu per a què les paradetes mòbils de menjar complisquen amb els requeriments d’higiene. Des del passat dia 29 de febrer s’han efectuat 362 inspeccions durant el dia i la nit, que prosseguiran fins el dia de la cremà. Altres servicis com Cultura Festiva i Policia Local també col·laboren de l’operatiu.
Les unitats estan compostes per Inspectors Farmacèutics, i han realitzat 362 inspeccions en paradetes de xurros i bunyols des què es muntaren les primeres el passat dia 29 de febrer. Només en 27 ha sigut necessari el canvi d’oli, menys d’un 10%. A partir del divendres 13 de març s’ampliaran a paradetes de menjar com food trucks i mercadets. Les inspeccions continuaran fins el dia de Sant Josep, amb la finalització de les festes.
El protocol consistix en comprovar la deguda documentació sanitària, com el títol que acredite coneixements en higiene dels aliments dels manipuladors o el contracte amb l’empresa d’arreplegada d’olis. També s’inspeccionen les instal·lacions, els aliments, la qualitat de l’oli, la indumentària i es pren nota de les pràctiques dels treballadors. Els aliments que no complisquen la normativa seran comissats i retirats de la venda.
El regidor de Salut i Consum, Emiliano García, mostra la satisfacció amb la campanya “gràcies a l’estricta vigilància dels tècnics municipals, la majoria de paradetes passen les inspeccions, i aquelles que no són només per assumptes fàcilment esmenables”. En casos més severs, com paradetes no autoritzades, Vigilància Alimentaria ho posarà en coneixement de les autoritats pertinents.