elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València tanca 2024 amb un balanç turístic positiu: 10% més de pernoctacions i augment del turisme internacional del 24%

València tanca 2024 amb un balanç turístic positiu: 10% més de pernoctacions i augment del turisme internacional del 24%
  • L'objectiu és recuperar en 2025 les xifres anteriors a octubre amb una campanya de reactivació en marxa en els principals mercats i una segona onada d'accions previstes per al primer trimestre

La Fundació Visit València ha donat a conéixer el balanç turístic de l'exercici 2024 en el qual estima que la ciutat va tancar l'any “en positiu”. Amb les dades de l'Institut Nacional d'Estadístiques (INE) disponibles fins al moment, calcula que la ciutat va acumular en 2024 un total de 5,9 milions de pernoctacions, la qual cosa suposa un increment del 10 % respecte a l'any anterior. Entre gener i octubre, el creixement va ser del 13 % i destaca l'augment del turisme internacional del 24 %, la qual cosa ha compensat la lleugera caiguda del mercat nacional (-7 %).

La regidora de Turisme i presidenta de la Fundació, Paula Llobet, ha mostrat la seua satisfacció per les dades, malgrat l'impacte que ha tingut la dana en este sector, i ha explicat que “el bon ritme acumulat en els mesos previs permet oferir resultats positius”.

“La previsió de tancament de l'exercici turístic 2024 a València és bona, malgrat els dos últims mesos. L'augment estimat del 10 % en les pernoctacions reflectix l'atractiu de la nostra ciutat, impulsat sobretot pel turisme internacional. A més, este dinamisme ha generat ocupació, amb un increment del 7 % en el personal contractat en hotels. Per tot això, reforcem el nostre compromís per a fer del turisme una palanca per a la recuperació econòmica de la ciutat en els pròxims mesos”, ha afegit.

Mercats internacionals, ocupació i rendibilitat

L'atractiu de València com a destinació turística s'ha vist reflectit en 2024 en els principals mercats emissors internacionals, que han registrat importants creixements fins a octubre. Destaquen especialment Itàlia (+16 %, amb 182.832 pernoctacions), Holanda (+27 %, 141.927), Alemanya (+31 %, 103.952), el Regne Unit (+11 %, 98.554), França (+9 %, 83.115), Bèlgica (+32 %, 48.356) i els Estats Units (+21 %, 104.785). Estes xifres reflectixen una consolidació de la ciutat entre els turistes estrangers.

En termes d'ocupació hotelera, la mitjana entre gener i octubre va aconseguir el 82 %, amb un lleu augment de l'1 % respecte a 2023. A escala anual, incloent-hi les estimacions de novembre i desembre, l'ocupació se situa en el 77 %, una xifra similar a la de l'any anterior. Per part seua, la rendibilitat hotelera va registrar un RevPAR mitjà de 121 euros entre gener i octubre, un 7 % superior a l'any passat, encara que la caiguda de preus en els últims mesos podria moderar este increment en el balanç final de l'any.

Objectiu 2025: reactivació

Amb un inici de 2025 marcat per la necessitat de superar l'impacte de la dana, la Fundació Visit València ha desplegat la seua campanya de promoció més ambiciosa fins a la data. Amb una inversió d'1,5 milions d'euros i més de 50 accions en 22 mercats, la iniciativa sota el lema “Veure't a València ens alegra el cor” busca reactivar el turisme i accelerar la recuperació del sector.

A més, en col·laboració amb Turespaña i la Generalitat Valenciana, es prepara una segona onada d'accions promocionals entre febrer i maig, buscant recuperar les xifres rècord dels primers deu mesos de 2024. La primera de les cites és FITUR, fira en la qual la Fundació portarà totes les novetats de la ciutat a l'estand 7B01.

Per a Llobet “enguany, València es posicionarà com un destí clau en sectors com el MICE, l'esportiu, el cultural i el gastronòmic, atraient un turisme respectuós i sostenible”. Entre altres, els esdeveniments destacats de 2025 es troben el tercer Any Jubilar del Sant Calze, la inauguració de l'estadi Roig Arena i esdeveniments icònics com el World Paella Day o la Marató de València.

Amb estes iniciatives, la ciutat reafirma el seu compromís amb el turisme com a motor econòmic i cultural i consolida la seua posició com un destí de referència en l'àmbit internacional.

 

Pujar