València ha sigut l'amfitriona d'un curs sobre la Ruta de la Seda
La presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, ha rebut hui als participants del Programa de Formació i Capacitació en la Ruta de la Seda de l'Organització Mundial del Turisme (OMT/UNWTO), organitzat per la OMT a través de la seua Fundació Themis i en col·laboració amb la Universitat de València. En este curs reconeguts professors de la universitat i experts internacionals del sector turístic impartiran classes magistrals sobre la importància de la Ruta de la Seda i el seu potencial com a producte turístic.
Sandra Gómez ha mostrat la seua "gratitud cap a la OMT per haver escollit la nostra ciutat com a amfitriona per a impartir este curs. Un curs que aporta valor a la nostra tradició sedera, a esta indústria centenària que va dotar d'enorme prestigi a la ciutat de València durant el segle XV i que suposa un dels nostres principals atractius turístics".
Així mateix, Gómez ha agraït a la OMT que destaque València com a exemple de bona gestió entorn al patrimoni de la seda com a producte turístic de valor, afirmant que "València està compromesa a promoure i preservar la Ruta de la Seda com a una eina d'enteniment i acostament entre cultures. Per açò, ens enorgulleix que la OMT reconega l'esforç que les institucions turístiques han desenvolupat entorn del nostre patrimoni vinculat a la seda".
Es tracta d'una iniciativa, emmarcada dins de l'Any Internacional del Turisme Sostenible de 2017, dirigida a representants oficials dels països de la Ruta de la Seda que participen en el Programa de la Ruta de la Seda de la OMT, a graduats universitaris que aspiren a treballar el sector turístic, i a interessats en el desenvolupament de la Ruta de la Seda com a iniciativa de turisme sostenible i transnacional.
VALÈNCIA CIUTAT DE LA SEDA
Ciutat amfitriona de la Setena Reunió del Grup de Treball de la Ruta de la Seda de la OMT realitzada al març, València ha sigut considerada un gran exemple i cas d'èxit per diversificar i estimular la seua oferta turística sobre la base de programes per productes, entre els quals es troba un producte específic vinculat a la Ruta de la Seda en el qual el visitant pot descobrir el patrimoni associat a la tradició sedera.
Mitjançant la implementació activa d'un full de ruta que va suposar la designació de València com a "Ciutat de la Seda" en 2016, els agents turístics de València, tant del sector públic com el privat, han aprofitat aquesta ocasió perquè els participants del curs descobrisquen, a més de la Ruta de la Seda valenciana, també la gastronomia, l'arquitectura i les tradicions locals de la ciutat
La Fundació Turisme València, l'Agència Valenciana de Turisme, el Patronat de Turisme de la Diputació de València, han col·laborat, al costat d'altres entitats i empreses privades, en el desenvolupament d'aquest curs del que són socis la UNESCO i la ONUDI.