elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València presenta el Pla Estratègic de Turisme 2025-2028 per liderar el turisme urbà sostenible

València presenta el Pla Estratègic de Turisme 2025-2028 per liderar el turisme urbà sostenible
  • L’objetiu és trobar l’equilibri entre el creixement sostingut i l’estil de vida dels residents per mitjà del abordatge de 22 reptes estratègics, 5 reptes estratègics i 50 mesures

MÉS FOTOS
València presenta el Pla Estratègic de Turisme 2025-2028 per liderar el turisme urbà sostenible - (foto 2)
València presenta el Pla Estratègic de Turisme 2025-2028 per liderar el turisme urbà sostenible - (foto 3)
València presenta el Pla Estratègic de Turisme 2025-2028 per liderar el turisme urbà sostenible - (foto 4)
València presenta el Pla Estratègic de Turisme 2025-2028 per liderar el turisme urbà sostenible - (foto 5)

L'Ajuntament de València, a través de la Fundació Visit València i el Servici de Turisme, ha presentat davant els principals agents del sector el seu nou Pla Estratègic de Turisme 2025-2028, una estratègia dissenyada per a consolidar la ciutat com a destinació urbana líder de la Mediterrània amb un impuls d'un model turístic sostenible i respectuós amb la qualitat de vida dels seus residents.

La presentació ha tingut lloc al Palau de Congressos amb la intervenció de la regidora de Turisme, Innovació i Inversions, Paula Llobet; el secretari autonòmic de Turisme, José Manuel Camarero; el director de la Fundació Visit València, Tono Franco; i una taula de debat integrada pel president de Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata; el president de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València, Manuel Espinar; la directora de The Westin València, Rocío Cibrán; i el catedràtic de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat de València, Enrique Bigne. Tots han coincidit en la necessitat i oportunitat de llançar el pla en este moment.

“El nostre objectiu principal és consolidar València com a destinació urbana líder de la Mediterrània gestionant-ne el creixement turístic de manera sostenible i respectuosa amb l'estil de vida dels nostres residents. Apostem per un model basat en l'hospitalitat, en el qual aquells ens visiten compartisquen l'espai i els nostres costums des del respecte. Volem equilibrar el creixement turístic amb l'estil de vida mediterrani i tindre capacitat de decidir qui ens visita, en quina quantitat, en quins moments i amb quin propòsit”, ha explicat la regidora de Turisme en l'obertura de l'acte.

A més, ha assenyalat que este nou pla conté 22 reptes estratègics, cinc eixos d'acció i 50 mesures concretes, que han estat dissenyades mitjançant un procés participatiu en el qual han tingut lloc 38 entrevistes personals, tres sessions de contrast i set taules de treball.

“Este és un pla participatiu, té la implicació activa d'actors institucionals, econòmics i socials; pràctic, perquè es tradueix en accions mesurables i executables; realista, ja que s'adapta al context actual de la nostra ciutat; i obert, perquè està preparat per ajustar-se amb agilitat a un entorn en constant canvi”, ha destacat Llobet.

Eixos d'actuació

El director de la Fundació Visit València, Tono Franco, ha sigut l'encarregat d'explicar les principals línies en les quals s'actuarà, que són les següents:

  • Sostenibilitat: amb accions en accessibilitat, convivència urbana, connectivitat, excel·lència turística i preservació del llegat cultural i mediambiental.
  • Governança: enfortint el lideratge turístic de València a nivell nacional i internacional i promovent una gestió transversal i coordinada.
  • Proposta de valor: potenciant productes clau com el turisme familiar, gastronòmic, cultural, musical, esportiu o idiomàtic, entre d’altres.
  • Innovació: mitjançant la digitalització, l'anàlisi de dades, la gestió intel·ligent de fluxos turístics i un nou relat de ciutat.
  • Integració: promovent una experiència turística inclusiva i enriquidora que beneficie tant visitants com residents i l'entorn local.

Avaluació i planificació dinàmica

A més, el pla inclou una planificació anual basada en metodologies, eines i mecanismes d'avaluació, com una taula de treball conjunta, un quadre de comandament i sistemes d'indicadors estratègics i operatius.

“Estem impulsant un model de creixement turístic que anticipa i actua sobre els possibles impactes negatius, situa el ciutadà en el centre de la política turística i el fa beneficiari de les seues bondats, pren decisions informades fent de les dades i el coneixement la base dels nostres programes i capta un visitant compromés amb els valors de la nostra ciutat i, tot això, a través de la innovació i la governança col·laborativa”, ha conclòs Llobet.

Podeu descarregar el Pla Estratègic de Turisme en este enllaç.

Pujar