València premia 10 comissions falleres amb els premis Caliu a la igualtat i la diversitat
La Junta de Govern adjudica per un període de 4 anys i per 45 milions d’euros el nou contracte del servici municipal d’ajuda a domicili
La Junta de Govern Local ha aprovat este matí la concessió dels Premis Caliu a deu comissions falleres pel foment de les falles igualitàries i diverses en les festes 2022. El primer premi de les falles grans és per a la falla Arrancapins mentre que la falla Pere Cabanes-Joan XXIII ha guanyat el primer premi de les falletes infantils. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, que ha comparegut en acabar la Junta de Govern acompanyat del regidor Borja Sanjuán, ha valorat que “l’objecte d’esta convocatòria és el foment de les falles grans i infantils que, pels seus elements, tinguen un concepte igualitari i divers”.
El vicealcalde ha lloat que les falles guanyadores “contribueixen a la superació de barreres i estereotips i a la prevenció de la intolerància, l’odi i qualsevol forma de discriminació”.
Les falles guanyadores dels premis Caliu corresponents a les falles grans són:
1r. premi- Falla Arrancapins
2n. premi- Misser Rabassa-Poeta Maragall
3r. premi- García Lorca-Oltà
4t. premi- Lepant-Guillem de Castro-Doctor Monserrat
5é. premi- Lo Rat Penat
Les falles guanyadores dels premis Caliu corresponents a les falles infantils són:
1r. premi- Pere Cabanes-Joan XXIII
2n. premi- Sant Vicent de Paül
3r. premi- Joan Baptista Vives
4t. premi- Plaça de Jesús
5é. premi- Plaça del Pouet
El pressupost total dels guardons és de 14.000 euros. Les falles guanyadores grans i infantils rebran 3.000 euros cadascuna. Les falles del segon premi rebran 2.000 euros. Les comissions del tercer premi rebran 1.000 euros mentre que les falles del quart i el cinqué premi rebran 500 euros cadascuna.
Repara
El govern municipal ha aprovat hui també la convocatòria de procediment obert, l’aprovació dels plecs de condicions i la despesa corresponent a una nova edició del programa Repara. Este servici, que començà a funcionar en 2019, oferix tractament psicosocial a homes que han protagonitzat episodis violents per mirar de reduir o eliminar les conductes i actituds que fonamenten i provoquen la violència contra les dones i evitar la reincidència.
Els usuaris del programa són homes derivats pels servicis socials, condemnats per delictes de violència de gènere o que fan seguiment una vegada acomplida la pena. L’assistència al programa és voluntària.
L’objectiu d’este servici és l’eliminació de les creences sexistes i la incorporació de l’aprenentatge en igualtat.
El contracte del programa Repara tindrà una durada de dos anys i serà prorrogable per períodes anuals fins a un màxim de 3 pròrrogues.
Servici ajuda a domicili
La Junta de Govern Local ha adjudicat per un període de 4 anys i per 45 milions d’euros el nou contracte del servici municipal d’ajuda a domicili, un contracte que passa dels 25 milions als 45 i de les 1.808 persones beneficiàries que hi ha actualment a 4.320. També s’augmenten les hores de prestació, de 5 a 10 setmanals, i s’inclouen els caps de setmana i festius. A més, s’incorporen nous servicis, com ara els de podologia, perruqueria, fisioteràpia rehabilitadora, infermeria, teràpia ocupacional, integració social, activitats socioculturals, cessió de claus, neteja de xoc i desinfeccions.
Amb el nou contracte, el personal arribarà als 368 empleats i empleades, i incorporarà per primera vegada professionals de psicologia, infermeria, integració social i teràpia ocupacional. A més, hi haurà d’altres servicis nous com una oficina de l’entitat adjudicatària a la ciutat de València, un telèfon gratuït d’atenció a les persones beneficiàries, un sistema de control de presència dels auxiliars a domicili i dispositius mòbils per als professionals.
L’Ajuntament de València assumix el 83,2% del cost del servici; la Generalitat, el 15%, i el 1,8 % es finança mitjançant preu públic.
Ajudes al comerç
La Junta de Govern ha donat llum verd a ampliar les ajudes per promoure nous comerços i consolidar els existents amb una partida extra de 70.000 euros. Les actuacions que poden beneficiar-se de les ajudes són el lloguer del local comercial, la implantació de sistemes de qualitat, la realització de cursos de formació comercial no reglada, la participació en plataformes individuals o conjuntes de comerç electrònic, així com despeses d'assessorament, assegurances o campanyes de publicitat, entre d’altres.
Les prestacions es dirigeixen a persones físiques i jurídiques, cooperatives, societats civils, comunitats de béns legalment constituïdes i altres entitats sense personalitat jurídica, que realitzen la seua activitat en establiments comercials oberts al públic a la ciutat de València i siguen persones autònomes, xicotetes empreses o microempreses.
La Base
El govern municipal ha aprovat l’arrendament de part de l’edifici municipal La Base a Labora, el Servici Valencià d’Ocupació i Formació. La Base, antiga seu de l’equip Alinghi de l’America’s Cup i ubicat al recinte de la Marina, ja es troba parcialment ocupat pel CEMAS, el Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible.
Ara, l’Ajuntament lloga a Labora una superfície de 2.086,69 metres quadrats entre la planta baixa i la primera planta de l'immoble per instal·lar-hi un centre d'orientació, emprenedoria, acompanyament i innovació per a l'ocupació. A la planta primera s'ubicarà la subdirecció general d'orientació i intermediació laboral, la direcció general d'emprenedoria, cooperativisme i economia social. Al local també s'habilitarà un espai de coworking.
Labora també realitzarà obres de millora de la il·luminació, ventilació i climatització, aïllament tèrmic, mesures de seguretat, prevenció d'incendis i eficiència energètica, que tindran un cost estimat de més de quatre milions d'euros.
Carril bici
La Junta de Govern Local ha donat el vistiplau a l’ampliació del carril bici que completarà la connexió de la xarxa ciclista de València amb la de Xirivella a través de l’avinguda del Cid. Este nou tram, de 1.100 metres, discorrerà per la via de servici entre l’avinguda de les Tres Creus i la ratlla de terme. Així, el futur tram completarà tota la infraestructura ciclista de l’avinguda del Cid que actualment està en execució.
El nou eix ciclista, bidireccional, discorrerà fonamentalment per la calçada, sense perjudicar la mobilitat dels vianants i respectant al màxim les zones enjardinades. Per possibilitar-lo, l’estacionament en bateria passarà a cordó o desapareixerà en alguns trams per garantir l’espai, tant del carril bici com de la resta de vehicles que circulen per la via de servici, així com per garantir al màxim la preservació de la zona enjardinada.
D’acord amb el projecte, l’obra eixirà a licitació amb un termini de cinc mesos d’execució de les obres i un pressupost inicial de 392.063,63 euros, tots dos susceptibles de ser rebaixats en l’adjudicació. A més, el 90% del pressupost inicial sense IVA està subvencionat pels fons Next Generation.