València participa en el projecte ciutat amigable per a la joventut
Iniciativa per a intercanviar informació i experiències per a este col·lectiu
La Regidoria de Joventut participa al costat de huit ciutats europees en el projecte 100 % Youth City, el Segell de Ciutat Amigable per a la Joventut. Una delegació de la regidoria ha format part de la trobada celebrada en la ciutat de Varna (Bulgària).
Este projecte europeu, finançat dins del programa Erasmus +, cerca forjar aliances estratègiques entre les ciutats de Braga (Portugal), Torí (Itàlia), Cluj Napoca (Romania), Varna (Bulgària), Ganja (Azerbaidjan), Riga (Letònia) i València.
El seu objectiu és constituir un procés de certificació, identificable amb un segell de Ciutat Amigable per a la Joventut, 100 % Youth City. El procés recorre quatre fases a través de les quals la ciutat va aconseguint percentatges de compliment sobre finançament (25 %), infraestructures (50 %), participació (75 %) i estratègia (100 %).
Es tracta d'una iniciativa innovadora en el marc europeu, i fins i tot internacional, que està despertant interés en altres ciutats, amb la finalitat de millorar-ne les polítiques en matèria de joventut i aconseguir la certificació.
En paraules de la regidora de Joventut, Maria Oliver, "este projecte ens brinda la possibilitat d'intercanviar informació amb altres ciutats, analitzar conjuntament els reptes en matèria de joventut i aconseguir en comú unes polítiques dissenyades conjuntament en ciutats europees diverses". El projecte està arribant a la seua fi, i al maig se celebrarà en Braga una gran trobada que acollirà personalitats europees i internacionals per al lliurament de la certificació i la definició de possibles oportunitats futures.
"Formar part d'este projecte és important per a la nostra ciutat. Quan analitzem els desafiaments en matèria de joventut constatem que són els mateixos en diferents ciutats: ocupació, habitatge, cultura, salut, educació i formació. És una matèria transversal, per la qual cosa és necessària una coordinació amb les diferents regidories per a generar polítiques públiques que possibiliten l'emancipació i apoderament de la joventut a València", expressa Maria Oliver.
La gran majoria de les ciutats han sigut Capital Europea de la Joventut. Enguany és Varna, lloc en què la delegació valenciana ha visitat els centres de joventut i ha mantingut una trobada amb la regidora de Joventut, Educació i Esports d'eixa ciutat.
"És un honor treballar amb ciutats que han aconseguit la capitalitat europea de la joventut. València ha de ser una ciutat que actua localment, però que mira globalment. Estos projectes europeus aconseguixen l'objectiu i la Regidoria de Joventut continuarà treballant i formant part d'aquelles iniciatives que configuren xarxes i sinergies per a millorar la vida dels joves, en la nostra ciutat i en el món", ha conclòs Maria Oliver, responsable de les polítiques en matèria de joventut de València.