València llança la primera agència d'ocupació amb perspectiva de gènere
1.600 dones podran beneficiar-se de la iniciativa #TreballemIguals posada en marxa des de València Activa
Només un terç de les persones que han trobat treball a València des de 2015 són dones, segons dades de la regidoria d'Ocupació. A més, el 90% dels contractes aconseguits per dones durant 2018 a la ciutat van ser temporals. Són xifres objectives i que mostren la bretxa de gènere que continua existint en l'actualitat.
Per a lluitar contra aquesta realitat i fomentar la inserció i millora laboral de les dones de la ciutat de València, la regidoria d'Ocupació, a través de València Activa, acaba de crear la primera agència de desenvolupament local amb perspectiva de gènere de tota Espanya: #TreballemIguals promou, a través de nous serveis i programes, el treball de les dones valencianes.
Aquest dijous s'ha presentat davant els mitjans de comunicació aquest projecte que va dirigit a dones desocupades, en millora d'ocupació, treballadores que volen promocionar i a aquelles que volen emprendre: "Volem enfortir la lluita contra la desigualtat de gènere i evitar que les persones no troben el que vulguen pel mer fet de ser dones", ha explicat la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez.
Amb aquesta acció pionera es pretén combatre l'exclusió social de les dones, acabar amb el "sòl enganxós" que pateixen especialment les dones amb baixa qualificació o parades de llarga durada, frenar la bretxa digital en l'àmbit tecnològic i trencar el sostre de cristall permetent a les dones accedir a càrrecs intermedis o superiors: "1.600 dones podran beneficiar-se enguany de la iniciativa i l'objectiu és continuar-la", ha detallat la també responsable de València Activa.
Entre aquestes accions destaquen una llançadora d'ocupació dirigida a dones víctimes de violència de gènere que reforçarà les seues habilitats laborals o un programa per a la promoció de dones emprades a llocs directius, dirigit a dones directives i càrrecs intermedis que desitgen promocionar en les seues empreses.
Dins de l'àmbit de la formació, s'oferiran certificats de professionalitat a mesura, cursos gratuïts d'idiomes i competències digitals així com formació tecnològica a través del programa 'Tecnodones'. A més, també es pretén fomentar l'emprenedoria amb cursos de programació, emprenedoria tecnològica i *mentorizació personalitzada.
Les dones interessades podran accedir a aquesta plataforma a través de qualsevol dels 13 centres 'Barris per l'Ocupació' distribuïts per tota la ciutat, així com a través de l'Agència d'Ocupació València Activa en el cas de la formació gratuïta. És necessari estar empadronada a la ciutat de València, estar inscrita a València Activa i estar-ho com a demandant d'ocupació o millora d'ocupació en Labora.