València invertix prop de 250.000 d'euros en la renovació de la gespa artificial de camps de futbol de Malilla i el Tram II del Túria
La Fundació Esportiva Municipal ha destinat més de mig milió d'euros a renovar este estiu quatre camps de futbol
La Fundació Esportiva Municipal (FDM) ha invertit 238.098,96 euros en la renovació de la gespa artificial de dos camps de futbol municipals, el del Tram II del Jardí del Túria i el camp de futbol 8 de Malilla. Estes intervencions se sumen a altres similars executades també durant este estiu, a La Torre i Torrefiel, amb una inversió de 274.134.21 euros. En total, l'Ajuntament ha destinat 512.233,17 euros “per a millorar quatre instal·lacions esportives en l'època estival”.
La regidora d'Esports, Rocío Gil, ha explicat que “amb esta última inversió de prop de 250.000 euros, l'Ajuntament posa al dia instal·lacions esportives clau per a la pràctica futbolística en els barris de la ciutat”. “En general –ha detallat- durant este estiu hem donat un autèntic impuls a la renovació dels camps de futbol i continuarem treballant en la millora de les instal·lacions esportives municipals perquè entenem que és una qüestió vital per a l'esport”.
Rocío Gil ha apuntat que l'FDM ha invertit 82.144,48 euros en la substitució i instal·lació de la gespa artificial del camp de futbol de Malilla, situat en una instal·lació esportiva que ocupa 5.368 m² i en la qual practiquen esport al voltant de 1.500 persones setmanalment, principalment menors pertanyents al Club Esportiu Malilla, el Club Esportiu Cuenca-Mestallistes, Poblat Marítims i Futbol Live.
D'altra banda, la Fundació Esportiva Municipal també ha invertit 155.954,48 euros en la renovació de la gespa artificial del camp de futbol del Tram II del Jardí del Túria, que localitzat a l'altura de l'avinguda Manuel de Falla, acull més de 500 menors del CD Rumb.
Requisits i característiques
Els requisits sol·licitats per a la instal·lació de la nova gespa artificial seguixen els criteris fixats per la normativa europea i les recomanacions de l'Institut de Biomecànica de València, relatives a la qualitat i dimensions de la gespa, la procedència reciclada del cautxú o el compliment de diversos requisits tècnics com el pot vertical i la rodadura de la pilota, o l'absorció d'impactes, així com complir diferents requisits mediambientals.
A més, els materials complixen amb els estàndards establits per la RFEF per a la pràctica del futbol i han passat proves de qualitat certificades per a garantir tant la correcta instal·lació com la seguretat dels jugadors.