elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València instal·la quatre jardins verticals en edificis públics per a rebaixar la temperatura

València instal·la quatre jardins verticals en edificis públics per a rebaixar la temperatura
  • Ajudaran a rebaixar la temperatura dels immobles i fomentaran l'augment de biodiversitat

MÉS FOTOS
València instal·la quatre jardins verticals en edificis públics per a rebaixar la temperatura - (foto 2)
València instal·la quatre jardins verticals en edificis públics per a rebaixar la temperatura - (foto 3)
València instal·la quatre jardins verticals en edificis públics per a rebaixar la temperatura - (foto 4)

L'Ajuntament de València, a través de València Innovation Capital, ha instal·lat 4 jardins verticals en edificis públics que ajudaran a rebaixar la temperatura dels edificis i fomentaran l'augment de biodiversitat. Estos elements han sigut realitzats en l'edifici de La Farinera, en la Facultat d'Infermeria i Podologia de la Universitat de València, en els Col·legis d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Camí de l’horta i Raquel Payá. Tots els jardins, excepte el de La Farinera, porten recirculació perquè l'aigua sobrant del reg torne al sistema i es puga aprofitar.

La regidora d'Innovació, Paula Llobet, ha explicat que “estos jardins tenen un consum diari d'aigua equivalent a només 2 cisternes de vàter,  utilitzen molt poca aigua, i, a més, esta recircularà”. “Els seus beneficis són molt importants, ja que es tracta d'una solució pràctica que permet rebaixar la temperatura dels edificis, alguna cosa que és molt necessari en la nostra zona. Així mateix, aporten beneficis ambientals i de salut significatius, contribuïxen a la millora de la qualitat de l'aire, a l'aïllament tèrmic i acústic, benestar de les persones i a la biodiversitat”, ha afegit l'edil, qui ha destacat que “l'Ajuntament treballa solucions com esta per a resoldre els reptes als quals ens enfrontem les urbs en l'àmbit de la sostenibilitat”.

Concretament, en els dos col·legis públics s'han col·locat als patis per a permetre la interactuació de l'alumnat i afavorir l'aprenentatge i la sensibilització cap a la naturalesa a la ciutat. “D'esta manera, s'augmenta enormement l'impacte en el col·legi i el grau de satisfacció tant del centre com dels pares i mares de l'alumnat”, ha indicat la regidora.

En el cas de la Universitat de València, el jardí vertical ha sigut concebut en el marc del binomi Ciutat-Universitat que permet incorporar la ciència, la investigació i la innovació com a elements clau en el procés de transformació del municipi cap a la neutralitat climàtica. “En este marc, la Universitat de València aporta coneixement, investigació i metodologia de treball així com els seus espais educatius i els campus universitaris com a punts de referència per a la innovació i la neutralitat climàtica”, ha explicat Llobet.

Solucions Basades en la Naturalesa

La regidora ha afirmat que estos jardins verticals s'han instal·lat després de l'èxit del projecte europeu GrowGreen, el pilot de Solucions del qual Basades en la Naturalesa es va realitzar en el barri de Benicalap de València.

“Les Solucions Basades en la Naturalesa són aquelles accions sobre el territori en espais humans modificats per a recuperar processos naturals i que aborden reptes ambientals, socials i econòmics de manera eficaç i adaptativa, i proporcionen beneficis per al benestar humà com la millora de la qualitat de l'aire i la biodiversitat”, ha detallat.

Finalment, Paula Llobet ha recordat que les SBN són una forma de “ecoinnovacions” que específicament promouen la naturalesa com a paper clau en la mitigació i adaptació de la nostra societat davant la Crisi Climàtica. “A causa de la pèrdua i la disponibilitat limitada d'espais verds en les àrees metropolitanes hi ha necessitat de promoure ciutats sostenibles per al futur. I les Solucions Basades en la Naturalesa són una nova manera intel·ligent de gestionar l'urbanisme i l'enginyeria clàssica, a més de ser una alternativa real per a mitigar els perills hidrometeorologies davant les solucions grises clàssiques, i projectes com este formen part de l'estratègia de transferència i escalabilitat de València Innovation Capital perquè la innovació arribe als ciutadans i contribuïsca a millorar la seua qualitat de vida”, ha conclòs.

Pujar