elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València estudia posar tendals solars per a solucionar els problemes de temperatura en els col·legis públics

    Els representants de Las Naves i dels Serveis d'Energies Renovables i Canvi Climàtic i Serveis Centrals Tècnics, participants a la red Connecta Energia, s'han mostrat molt interessats per les xarrades exposades en la sessió paral·lela sobre compra verda innovadora. En aquest bloc, Marcin Kautsch, coordinador de la Compra Pública Innovadora de l'Hospital de Beskidzka va explicar com havien pogut solucionar els problemes de temperatura i gestió energètica que tenien dins de les seues instal·lacions i que estaven afectant als pacients gràcies a uns tendals solars.

    Aquesta solució innovadora ha cridat l'atenció al l'Ajuntament de València que s'ha proposat estudiar si seria factible aquesta innovació per a donar resposta als problemes de temperatura que tenen actualment els col·legis públics de la ciutat de València. "Anem a estudiar si amb els tendals solars llocs en aqueix hospital de polonia, podríem solucionar el problema de calor i fred que pateix el nostre alumnat en els col·legis públics a través d'un procés de compra pública innovadora", ha explicat un representant de la missió a Tallin.

    La missió conjunta entre els serveis de l'ajuntament i Las Naves, ha nascut del grup de treball sobre compra publica innovadora i eficiència energètica de la xarxa Connecta Energia. La xarxa Connecta Energia és una eina de la fundació Las Naves per a fomentar la innovació cap a la transició energètica en la ciutat.

    Així mateix, els assistents a l'esdeveniment han pogut conèixer l'experiència de València, que al costat de les ciutats de Budapest, Birmingham, WrocÅ‚aw i Castelló, participa en el projecte europeu CEPPI II, cofinançat pel Programa Horitzó 2020, que el seu objectiu és fomentar l'eficiència energètica mitjançant la implementació de polítiques públiques innovadores de compra pública.

    A més d'assistir a diferents sessions i xarrades, la missió de València ha pogut realitzar networking dins del paraigua del projecte europeu Life Future, durant el qual ha sigut una iniciativa de l'Administració Pública holandesa el que ha suscitat l'interès de València. El projecte tracta del desenvolupament de l'eina Dubocalc, dissenyada per a calcular la petjada de carboni que implicar la realització de carreteres a Holanda.

    La delegació de València també ha pogut aprendre de l'experiència de ciutats d'Alemanya, Estònia i Holanda en l'àmbit de la compra pública innovadora municipal per a captar les millors bones pràctiques que tinguen major viabilitat de ser engegades en la ciutat per a esmenar alguna manca actual de manera innovadora.

    Pujar