elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València defineix i aborda amb els Next Generation els seus reptes actuals i futurs sobre la base de sis grans àrees

València defineix i aborda amb els Next Generation els seus reptes actuals i futurs sobre la base de sis grans àrees
  • Pilar Bernabé: “Volem que la gestió dels fons europeus es realitze atenent les necessitats reals dels sectors productius de la nostra ciutat”

MÉS FOTOS
València defineix i aborda amb els Next Generation els seus reptes actuals i futurs sobre la base de sis grans àrees - (foto 2)

València Activa, a través de la plataforma VLC Tech City, ha coordinat la definició de les sis grans àrees temàtiques dels reptes presents i futurs de València, en els quals plantejar projectes transformadors a implementar a través dels fons europeus Next Generation.

Amb esta definició es pretén tramitar de manera més eficient aquests fons, a través de grups de treball compostos per agents especialitzats en les matèries a desenvolupar. Així doncs, aquestes grans àrees són Emprenedors/as i Startups; Educació digital; Innovació i Tecnologia; Modernització de l'administració; Agroalimentació i Transició Ecològica i Salut.

“Volem que la gestió dels fons europeus es realitze atenent les necessitats reals dels sectors productius de la nostra ciutat, per això hem consensuat a través de VLC Tech City les línies d'actuació amb els principals agents implicats”, ha explicat la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Així doncs, VLC Tech City ha dirigit diverses reunions amb els principals agents del sistema d'innovació per a coordinar les seues actuacions en relació als fons Next Generation a València, amb l'objectiu d'identificar projectes i idees, sumar iniciatives i generar sinèrgies entre entitats que enfortisquen les futures candidatures a les convocatòries Next Generation per a així poder optar al màxim volum de fons amb la màxima celeritat.

Estos grups de treball seran liderats, a més de per València Activa, per diferents entitats amb experiència en les àrees definides com la Cámara de Comercio de Valencia, Startup Valencia, la Confederació Espanyola d'Empreses de Formació (CECAP) o la Federació Empresarial d'Agroalimentació de la Comunitat Valenciana (FEDACOVA).

Es tracta d'un procés obert en el qual les empreses o entitats que puguen plantejar propostes de valor en el marc d'estos fons europeus poden dirigir-se a València Activa per a formar part d'estos grups de treball.

CAP A UNA EUROPA MÉS VERDA, DIGITAL I RESILIENT

“És necessari posar en valor l'esforç dut a terme per la Comissió Europea, que ha mobilitzat 750.000 milions d'euros per als fons Next Generation, uns fons que suposen una oportunitat única per a eixir més fortes de la pandèmia i ens donen les eines per a poder transformar la nostra economia i crear oportunitats i treballs per a eixa València i Europa en la qual volem viure”, ha matisat Bernabé.

L'objectiu d'estos fons de recuperació és facilitar que el model de desenvolupament de les regions i municipis europeus siga més verd, més digital i més resilient. I, en esta línia, Pilar Bernabé ha recordat que “VLC Tech City és un clar exemple del compromís del consistori per potenciar una economia basada en la innovació, la tecnologia i el coneixement, i com esta pot beneficiar i transformar els sectors productius i econòmics de València”.

VLC Tech City és una plataforma de col·laboració públic-privada que connecta tot l'ecosistema tecnològic i innovador de la ciutat per a generar ocupació i creixement que treballa en el repte de convertir-se en una ciutat de l'avantguarda, amb un sector econòmic potent i sostenible, fonamentat en la tecnologia, la innovació i la digitalització, amb impacte en la societat i el seu benestar.

Està integrada pels principals agents econòmics i socials vinculats amb la innovació i el coneixement: entitats públiques, universitats i centres de formació, associacions, agents socials, entitats inversores, startups, pimes i multinacionals.

Pujar