València crearà una taula de gestió de les colònies felines
València té més de 600 colònies felines
L’Ajuntament de València crearà una taula de gestió de les colònies felines que té com a objectiu una xarxa de comunicació permanent, estable i bidireccional entre les institucions i els responsables de les colònies. Així ho ha anunciat el regidor de Benestar Animal, Juan Carlos Caballero, en la presentació de les jornades de formació per al personal responsable de les colònies felines, que hui s’ha celebrat al Complex Esportiu i Cultural de la Petxina. Esta taula estarà formada per una persona responsable de cada junta municipal i amb la qual els veterinaris es reuniran de forma periòdica per abordar els problemes concrets que puguen detectar-hi. La creació d’esta taula s’emmarca en el III Pla Colonial Felí de la ciutat de València.
El regidor també ha anunciat que l’Ajuntament “reprendrà en les pròximes setmanes la distribució de les casetes menjador i prioritzarà aquells punts d’alimentació que presenten condicions d’insalubritat o perill per a les colònies amb l’objectiu de fer-la extensiva a tota la ciutat i les pedanies ja que s’ha demostrat que és una instal·lació que garanteix la seguretat i el control de la colònia així com l’alimentació i,a més, facilita la tasca inestimable dels col·laboradors i responsables de les colònies”.
Caballero ha assegurat que “València és una ciutat amiga dels animals” i ha destacat la importància “de formar les persones conscienciades i disposades a prendre accions per millorar la vida dels gats dels nostres carrers alhora que fomentem l’educació i el tracte respectuós cap als éssers vius”.
El regidor ha fet una crida als assistents al curs de formació per tal que siguen “ambaixadors del benestar animal als vostres barris perquè la gestió de les colònies és un esforç conjunt que depén de la col·laboració i coordinació de tots”.
600 colònies felines
València té més de 600 colònies felines. La jornada formativa celebrada a la Petxina ha abordat els problemes i la gestió d’estes colònies des de diferents perspectives, com la legislació estatal i autonòmica, les ordenances municipals, els coneixements generals sobre estos animals, qüestions sobre la salut felina i la sanitat pública, el control poblacional, els plans d’esterilització i el personal cuidador, entre d’altres.
En el curs de formació també s’han abordat les conseqüències que ha tingut la dana sobre la població felina de la ciutat i d’altres poblacions afectades. En este sentit, el regidor de Benestar Animal ha donat les gràcies als assistents “per l’ajuda i col·laboració per salvar i protegir els gats que també s’han vist afectats per la dana, que ha castigat molts pobles i les pedanies de la ciutat”. Juan Carlos Caballero ha destacat que “la ràpida comunicació amb els tècnics de l’Oficina de Benestar Animal va ser clau per poder salvar la vida de molts felins, per atendre aquells que han necessitat cures i, fins i tot, per retirar aquells que no pogueren sobreviure a les inundacions”.