València en Comú exigeix el tancament de Divalterra
L'operació policial que ha acabat amb la detenció del president de la Diputació demostra que "és difícil redreçar la gestió d'una empresa viciada per una presumpta corrupció sistémica".
El València en Comú exigirà en la Diputació de València al més prompte possible el tancament immediat i ordenat de Divalterra, l'antiga Imelsa, després de l'operació judicial que ha suposat la detenció del president de la corporació i els dos gerents de l'empresa pública provincial.
València en Comú ja va demanar al desembre de 2016 la liquidació de la companyia, epicentre del cas Taula, la recerca judicial sobre la gestió del PP en la societat en la qual hi ha desenes d'imputats. LLavors, Berto Jaramillo, diputat provincial, va exigir "responsabilitats" quan algunes informacions periodístiques van denunciar diversos procediments de contractació i pagament de dietes amb càrrec a l'empresa.
"Defensem les empreses públiques, però la dinàmica de Divalterra –abans Imelsa- està viciada després del larguísimo període del PP en el govern. La societat estava qüestionada abans i segueix qüestionada ara, malgrat el canvi de govern. Açò no ens ho podem permetre", assegura Jaramillo.
València en Comú proposarà que la Diputació assumisca directament la gestió de les brigades forestals que depenen de Divalterra –amb més de 500 treballadors- i les altres àrees de gestió que encaixen amb les competències i obligacions de la Diputació. D'altra banda, amb respecte als drets del personal, i la seua recol·locació en l'administració provincial sempre que siga possible, l'empresa ha de ser liquidada.
"A la vista dels fets, és difícil redreçar la gestió d'una empresa viciada per una presumpta corrupció sistémica", diu Jaramillo, responsable de Transparència i Govern Obert en Diputació. València en Comú ja va anunciar el dimecres que impulsarà la depuració de les responsabilitats polítiques i/o judicials que corresponguen de confirmar-se les suposades irregularitats investigades en Divalterra.