elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València Capital Verda participa en la trobada sobre tractament d'aigües residuals en el context del canvi climàtic

València Capital Verda participa en la trobada sobre tractament d'aigües residuals en el context del canvi climàtic
  • Durant la trobada s'ha fomentat la conscienciació i s'han abordat solucions positives i col·laboratives per a la gestió de l'aigua

MÉS FOTOS
València Capital Verda participa en la trobada sobre tractament d'aigües residuals en el context del canvi climàtic - (foto 2)
València Capital Verda participa en la trobada sobre tractament d'aigües residuals en el context del canvi climàtic - (foto 3)

València Capital Verda Europea ha destacat el seu compromís mediambiental en l'esdeveniment sobre el futur del tractament d'aigües residuals, celebrat en la recentment inaugurada sala La Farinera en Les Naus. L'acte, organitzat per Simetria Grup i Ciclagua, en col·laboració amb València Innovation Capital, ha reunit a més de 60 persones expertes. Esta iniciativa s'emmarca en l'EU Green Week, l'objectiu de la qual és fomentar la conscienciació i promoure solucions sostenibles i col·laboratives per a la gestió de l'aigua.

A la jornada, titulada “El futur del tractament d'aigües residuals en el context del canvi climàtic”, han assistit representants de l'Ajuntament, EPSAR, associacions i plataformes tecnològiques. Antonio García, director de València Capitalitat Verda de l'Ajuntament, i Francisco José Vea, director d'Innovació i Noves Tecnologies de Simetria Grup, han sigut els encarregats de donar la benvinguda.

L'esdeveniment ha disposat d'una taula redona sobre el present i futur del tractament d'aigües a la Comunitat Valenciana. En la taula moderada per Pablo Ibáñez, responsable de la Plataforma Tecnològica Sentiatech, ha participat d'Antonio F. Saa, vicegerent de EPSAR; Santiago Amores, director de Ciclagua; Encarna Gómez, directora de Mercat d'AINIA; i David Salvador, cofundador i director de vendes de Nespra.

Ponències destacades

Antonio García, director general de Capitalitat Verda, ha ressaltat les iniciatives i assoliments de València en el seu camí cap a la sostenibilitat, juntament amb Durk Krol, CEO de Water Europe, que ha oferit una visió des de la Unió Europea sobre el tractament d'aigües. Respecte als aspectes mediambientals, Laura de la Font, de l'Ajuntament, ha abordat concretament la gestió d'aigües pluvials.

Una altra de les ponències destacades ha sigut la de microplàstics com a contaminant emergent, de la mà d'Arantxa Ballesteros, d'ITENE, que, a més, ha destacat els reptes tecnològics i els riscos en el cicle de l'aigua. Per a finalitzar, Rafael Escamilla, director de relacions externes d'IVACE+i, i Marta Chillarón, directora de la Fundació de la CV per a la promoció estratègica, el desenvolupament i la innovació urbana, han tancat la jornada.

“Este tipus de trobades són crucials per a trobar solucions innovadores i avançar cap a un futur més sostenible. La participació activa de València com a Capital Verda Europea subratlla el seu lideratge en la protecció del medi ambient i la gestió eficient de recursos hídrics”, assenyala García.

Així mateix, el director general de Capitalitat Verda, ha conclòs que “València Capital Verda Europea continua marcant el camí cap a un futur més sostenible i conscient amb el medi ambient, destacant en esdeveniments clau com este sobre el tractament d'aigües residuals”.

Pujar