València busca agents de l'ecosistema d'innovació per a solucionar 8 reptes orientats a la Missió Climàtica València 2030
L'Ajuntament de València i el centre d'innovació Las Naves promouen la “Jornada de presentació de les consultes al mercat dels 8 reptes orientats a la Missió Climàtica València 2030”
Tindrà lloc el dia 22 de juny a les 10.00 a la Universitat Politècnica de València (Auditori Paranimf - Edifici 3A) presencial i en línia
A través de la Consulta Preliminar al Mercat, l'Ajuntament de València busca conéixer l'estat de la tecnologia i les capacitats dels potencials solucionadors dels reptes, així com informar els potencials proveïdors sobre les necessitats que es plantegen des de l'Administració Públiques.
Amb el llançament d'aquestes 8 Consultes Preliminars al Mercat, l'Ajuntament de València persegueix impulsar la col·laboració públic-privada social a través de l'eina de Compra Pública d'Innovació per a activar el coneixement i la innovació en el marc de l'Estratègia Urbana València 2030.
Amb l'objectiu d'oferir eines de connexió entre els agents de l'ecosistema d'innovació, col·laborarà amb la xarxa Innotransfer.
La jornada donarà principi amb la benvinguda de José Esteban Capilla Romá rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), seguit del vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García Reche. Tancarà la benvinguda Joan Ribó i Canut, alcalde de València.
Per part de l'esfera estratègica de l'Ajuntament de València, José Antonio Martínez Beltrán, vicesecretari de l'Ajuntament de València i José Vicente Ruano Vila, secretari de l'Àrea II posaran de manifest el compromís del municipi amb l'ús de la CPI en els seus processos de contractació pública.
L'esdeveniment també comptarà amb la participació d’Innotransfer, la xarxa d'innovació oberta multisectorial de la Comunitat Valenciana que dona suport a aquest procés de Compra Pública d'Innovació de l'ajuntament. Presentaran la plataforma els representants de la UPV, Salvador Coll, vicerector d'Innovació i Transferència, i Fernando Conesa, cap del servei d'Innovació i Transferència.
La xarxa pretén estimular i canalitzar la cerca de socis en l'ecosistema d'innovació de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de presentar propostes innovadores a aquests desafiaments de transformació urbana 2030 de la ciutat de València, a través del portal habilitat per l'ajuntament.
Per part de l'esfera tècnica de l'Ajuntament de València, participaran tècnics de diferents àrees municipals per a presentar els 8 reptes que han sigut seleccionats i que aborden diferents àmbits de competència i gestió municipal en el marc de la Missió Climàtica València 2030: mobilitat sostenible, model energètic, urbanisme i hàbitat sostenible, economia valenciana circular i sostenible, renaturalització, resiliència i adaptació, governança intel·ligent i educació i implicació social, per a facilitar la identificació de tecnologies i solucions innovadores que puguen contribuir de manera significativa a la consecució dels objectius de la Missió Climàtica València 2030.
Aquesta jornada de presentació que se celebrarà el 22 de juny està organitzada amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València i el seu parc científic Ciutat Politècnica de la Innovació.
Solució als reptes de ciutat a través de la Compra Pública d'Innovació
València va apostar de manera decidida per la Compra Pública d'Innovació i així ho manifesta l'Acord de Ple de novembre de 2019, aprovat per tots els grups polítics municipals a impulsar la CPI en la corporació municipal, com a instrument clau per al desenvolupament, tant de polítiques públiques de govern d'aquesta institució, com de les estratègies d'innovació de la ciutat de València.
Des d'aqueix moment es va traçar un full de ruta per a la implementació de la CPI.
Al maig de 2022, l'Ajuntament de València va presentar el Catàleg de la Missió Climàtica València 2030, i la seua alineació amb el seu Mapa de Demanda Primerenca València 2030, on es recollien els reptes de ciutat per a una dècada per a la seua resolució mitjançant la Compra Pública d'Innovació (CPI).
València ha sigut recentment triada com una de les cent ciutats europees intel·ligents i climàticament neutres abans de 2030, sent la primera d'aquest selecte grup de ciutats que impulsarà la Compra Pública d'Innovació per a afrontar aquest ambiciós desafiament, generant enormes possibilitats d'innovació per a l'ecosistema de la ciutat.
Les inscripcions per a l'assistència presencial estan disponibles en el següent enllaç: Inscripció Jornada de presentació de les Consultes al Mercat de la Missió Climàtica del Ajuntament de València.
La informació relativa a la Consulta es pot trobar en el següent enllaç: Consulta Preliminar al Mercat - CPI València (missionsvalencia.eu).
Missions València 2030
El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.
Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».