elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València atrau una startup italiana que analitza amb una aplicació tecnològica les emocions que produïxen els aliments

València atrau una startup italiana que analitza amb una aplicació tecnològica les emocions que produïxen els aliments
  • Esta empresa emergent, Thimus, s'instal·la en La Farinera i obrirà a València la seua ‘House of Humans’ que forma part d'una xarxa amb presència en tota Europa

MÉS FOTOS
València atrau una startup italiana que analitza amb una aplicació tecnològica les emocions que produïxen els aliments - (foto 2)
València atrau una startup italiana que analitza amb una aplicació tecnològica les emocions que produïxen els aliments - (foto 3)
València atrau una startup italiana que analitza amb una aplicació tecnològica les emocions que produïxen els aliments - (foto 4)

La Farinera, el Centre d'Innovació de l'Ajuntament de València, ha acollit a la startup italiana Thimus, pionera en l'ús de la neurociència aplicada a l'alimentació. Esta empresa, que compta amb el suport i l'assessorament de Invest in València, l'oficina d'inversions de l'Ajuntament i la Cambra de Comerç, permet obtindre i analitzar dades cerebrals en temps real per a transformar-les en coneixements sobre el comportament i les preferències dels consumidors, “una ferramenta única que ajudarà al món a comprendre millor l'experiència humana amb el menjar a través de la neurociència”, tal com ha confirmat hui la regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions, Paula Llobet, durant la presentació d'este projecte.

La regidora ha afirmat que “este és el tipus d'empreses que volem atraure a València, amb talent i tecnologia innovadora que ens ajudarà a resoldre els reptes que tenim com a ciutat”. “Les dades que s'aconsegueixen amb esta tecnologia permetran a les empreses del sector agroalimentari, un sector molt important per al nostre territori, prendre decisions més eficients i eficaces i millorar l'experiència gastronòmica del consumidor”, ha detallat.

Per part seua, el fundador i CEO de Thimus, Mario Ubiali, ha explicat que “és innovadora tecnologia permet entendre científicament com els humans perceben la textura, fragància i sabor dels aliments, i utilitzar estes dades per a comprendre millor la complexa relació entre el cervell, la cultura i el comportament en l'àmbit gastronòmic”.

Mario Ubiali, ha assegurat que "l'obertura de la seua House Of Humans a València és increïblement emocionant i representa la culminació d'un llarg viatge”. “Des de fa 5 anys Thimus ha explorat el potent ecosistema de València i ha aprés com l'energia especial entorn de la innovació alimentària sembla concentrar-se en esta màgica ciutat. Tindre un punt de presència ací és només el començament d'un creixement exitós a Espanya i esperem continuar unint forces amb innovadors d'idees afins”, ha dit.

Innovació i Tecnologia a València

En la House of Humans de Thimus a València, les empreses del sector alimentari podran accedir a informació per a millorar i reformular els seus productes. Serà part d'una xarxa més àmplia, que inclou presència a Milà, Wageningen (Països Baixos), i Budapest (Hongria).

Thimus ha sigut un participant destacat en ftalks, la trobada internacional sobre el futur de l'alimentació creat per KM ZERO, des de la seua primera edició a València. Invest in València va conéixer a Thimus en una de les seues accions d'atracció d'inversions – durant un side event organitzat en el marc de ftalks 2023. Esta relació ha sigut clau per a atraure a Thimus a la nostra ciutat i establir una base sòlida per a la seua expansió. La startup continua col·laborant activament amb KM ZERO i explorant més sinergies per a continuar aportant valor de manera conjunta a la indústria alimentària.

Paula Llobet ha recordat que "l'arribada de Thimus a València reforça la nostra posició com un hub d'innovació tecnològica. Esta col·laboració és un clar exemple de com València s'està convertint en un imant per a empreses disruptives".

Pujar