elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València aposta pels esculls artificials per a protegir les seues platges de l'avanç de la mar

València aposta pels esculls artificials per a protegir les seues platges de l'avanç de la mar
    MÉS FOTOS
    València aposta pels esculls artificials per a protegir les seues platges de l'avanç de la mar - (foto 2)

    L'alcaldessa de València ha recordat este matí “la preocupació de l'Ajuntament per la regressió de les platges del sud de la ciutat, després del projecte de regeneració del ministeri que ha costat 29 milions d'euros”. Així ho ha declarat María José Catalá després de la reunió mantinguda amb un equip de la Universitat Politècnica de València (UPV), sobre la instal·lació d'un escull artificial com a possible solució al problema.

    A més dels catedràtics José Serra, Pedro Serna, José Tena i la coordinadora de la UPV Natividad Domingo, en la trobada han participat una representant veïnal de la pedania del Saler, Ana Gradolí, així com els regidors José Gosálbez, Mónica Gil i Carlos Mundina, que coordinen les competències municipals a Devesa-Albufera, Platges i Millora Climàtica. “L'associació de veïns ens diu insistentment que la platja que es va aconseguir s'està revertint de manera ràpida”, ha assenyalat l'alcaldessa.

    “Sabem que haurem d'acudir al ministeri perquè ens done una autorització. I volem acreditar-li que la instal·lació d'un escull artificial funciona com a recuperació de la biodiversitat, perquè tenim l'exemple del qual hi ha en la Malva-rosa i del qual hi ha dins del mateix port de Sagunt. Els dos estan funcionant”, ha detallat María José Catalá. “M'agradaria que el ministeri no aplicara un no per resposta, quan té un en el port de Sagunt i funciona”, ha afegit.

    Catalá ha explicat que ha demanat a l'equip de la UPV “una avaluació dels resultats d'estos dos esculls. Fa molt temps que treballen en esta solució i intentant que es duga a terme a la ciutat de València”. “El projecte contempla una instal·lació d'esculls submergits, que no es veurien, com el de la Malva-rosa. D'una banda, recuperaríem la biodiversitat de tota la part marina; la posidònia exercix de barrera natural per a minimitzar l'impacte de la força de l'aigua”, ha prosseguit.

    L'alcaldessa ha anunciat finalment la incorporació del projecte d'escull artificial “en el marc de les actuacions de la Capitalitat Verda Europea, perquè som la primera capital verda europea del Mediterrani i no hi ha millor projecte que este per a la façana marítima de la ciutat”.

    Pujar