València afronta una setmana clau amb la defensa de les candidatures a Capital Verda Europea i a Capital Europea de la Innovació
L'alcalde, Joan Ribó, ha destacat que la “innovació i la sostenibilitat són els elements fonamentals del nostre desenvolupament estratègic, que encaixen amb la manera de ser d'esta ciutat”
València arranca esta setmana amb dos cites clau per a la seua projecció en els àmbits de la innovació i de la sostenibilitat. Tal com ha assenyalat l'alcalde, Joan Ribó, “es tracta d'una setmana fonamental”: el dimecres, dia 26, es decidirà quines candidatures passen a la final de la Capitalitat Europea de la Innovació (iCapital Awards) en l'edició 2022; i el dijous 27 es coneixerà finalment si València serà la Capital Verda Europea de 2024, convocatòria en la qual la nostra ciutat ha aconseguit ser finalista juntament amb la ciutat italiana de Càller.
Tal com ha subratllat Joan Ribó, “la innovació i sostenibilitat són els elements fonamentals i les bases del desenvolupament de València, que encaixen perfectament amb la nostra visió estratègica, aprovada amb el suport de la majoria dels partits a l'Ajuntament; i que enganxa també amb la manera de ser d'esta ciutat, que és cada vegada més verda, més innovadora i amb una mobilitat més sostenible”. L'alcalde ha assegurat que “tenim moltes possibilitats i moltíssima il·lusió”, i ha manifestat el seu desig de tindre “molt bones notícies prompte”.
Ribó ha realitzat estes manifestacions després de l'acte d'obertura de la 18 Conferència Internacional sobre Salut Urbana de la International Society for Urban Health (ISUH), en la qual ha participat. La ISUH és l'única organització no governamental global del món que se centra exclusivament en la promoció de la salut urbana; i València acull esta 18 trobada, que se celebra des de hui i fins el pròxim dia 27 en les instal·lacions del Complex Esportiu i Cultural La Petxina.
Acompanyat del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, l'alcalde Ribó ha subratllat davant l'auditori la importància central que la salut de les persones ha de tindre en la definició de les polítiques de tots els nivells de la governació: des de les entitats locals fins a les estatals i les supranacionals. La gestió política ha de basar-se a donar resposta als reptes que planteja el desenvolupament de les societats, que ve marcat pel canvi climàtic, els desenvolupaments biològics i la sostenibilitat.
Per això, Ribó ha explicat que la incorporació de la salut en totes les polítiques municipals “requerix d'un treball interdisciplinari i també de fortes dosis d'innovació en la configuració d'un model de ciutat verda”. “Així és com ho hem plantejat a València”, ha explicat l'alcalde, qui ha assenyalat, com a exemple d'això, les candidatures a Capital Europea de la Innovació 2022 i Capital Verda Europea 2024.
Esta 18 Conferència Internacional sobre Salut Urbana té caràcter presencial, encara que també oferirà algunes sessions virtuals. El programa inclou presentacions dinàmiques, debats orientats en la pràctica, tallers interactius, exposicions especials i visites a projectes locals; i s'estructura al voltant de sis grans temes: Entorns naturals urbans i ecosistemes; Camins de la salut urbana; Transformació dels entorns urbans per a la salut; Fer-ho realitat; Construir ciutats equitatives per a tots; i l'Evidència i la pràctica des de València i Espanya.