València aborda la digitalització de l’arxiu d'obres i activitats per accelerar tràmits i dinamitzar l'economia
Fuset: “Este projecte és la primera pedra per a una gestió més eficaç, que serà un autèntic revulsiu per al sector econòmic de la ciutat”
La Junta de Govern Local aprovarà “de manera imminent” la licitació d'un projecte per a la digitalització d'expedients de l'arxiu intermedi, tant d'activitats com d'urbanisme, segons ha avançat el regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset. El contracte -que anirà a càrrec dels fons EDUSI- forma part d'un complet pla de modernització i transformació digital plantejat pel Servici de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (SerTIC) per a la tramitació de les llicències d'obres i activitats i permetrà disminuir els terminis de tramitació per generar així un efecte tractor de l'activitat empresarial de la ciutat.
Fuset ha explicat que “la dinamització d'activitats econòmiques i obres en la ciutat de València és una de les activitats essencials de l'Ajuntament. En el context postCOVID-19 urgix més que mai comptar amb ferramentes que ens acosten a la senzillesa i la immediatesa”. En eixe sentit, ha explicat que ja estan “impulsant una ambiciosa transformació digital de València” i este pas suposa “l'inici d'un projecte clau per a l'economia local”.
El projecte coordinat pel SerTIC, amb la col·laboració de les Delegacions de Planificació i Gestió Urbana i la d'Espai Públic, és la primera de tot un seguit d'actuacions de modernització relatives a la tramitació de les llicències d'obres i activitats.
Els objectius que es perseguixen van més enllà de la digitalització d'expedients en paper, ja que es contempla també la captura, tractament i inserció de metadades de prop de 181.000 expedients dels arxius d'Activitats i Obres i el d'Urbanisme, per a poder fer ús d'ells de manera digital.
Amb estes actuacions es podrà facilitar l'accés a la informació, agilitzant la consulta dels expedients i documents pertanyents als tràmits d'activitats i obres de l'Ajuntament de València. De la mateixa manera es procurarà garantir la integritat i seguretat de la documentació digitalitzada, tot evitant el seu tractament incorrecte. Així mateix, la digitalització permetrà alimentar el Registre d'Activitats i Obres de les activitats econòmiques i les gestionades per l'Ajuntament de València.
Fuset ha incidit en el fet que “este projecte és la primera pedra per a una gestió més eficaç, que serà un autèntic revulsiu per al sector econòmic de la ciutat”.
D’altra banda, el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que “aprovarem un projecte per a millorar l’eficiència dels tràmits de les llicències d’obra i activitat i que al final puguem reduir el temps que es tarda en esta ciutat per poder fer estos tràmits amb l’Ajuntament en un projecte de coordinació que parla molt bé de com som capaços de coordinar-nos entre diverses àrees, en este cas entre el SerTIC i la Regidoria d’Urbanisme, i com quan treballem junts es generen sinergies que beneficien a la ciutadania; en este cas afavoriran la inversió i l’activitat econòmica en la nostra ciutat i situaran la nostra administració en un registre electrònic que és més propi del segle XXI que el que hi havia fins ara”.
Per la seua part, la regidora de Llicències i Activitats, Lucía Beamud, ha destacat que “quan arribàrem al govern ens trobàrem amb un ajuntament que estava completament ancorat en el passat, amb zero dinamització i digitalització dels tràmits administratius i també amb una gestió molt poc eficaç. Cal recordar el deute que patíem, com es pagava als proveïdors tard i tants i tants expedients que teníem en activitats acumulats i que, per cert, estem donant-los eixida a tots. Amb açò, donem un pas més per a dinamitzar les activitats econòmiques i les llicències en general, un element fonamental per a propiciar la creació de llocs de treball a València. Ens prenem molt seriosament les gestions econòmiques i esta digitalització, que ara apliquem, millorarà molt tot este àmbit de la ciutat”.